(NEAMȚ) O mamă văduvă, cu doi copii mici, forțată de soacră să își părăsească locuința. Apelul umanitar al Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț

O mamă tânără, văduvă, cu doi copii mici din satul Căciulești, Girov se confruntă cu o situație dificilă. După decesul recent al soțului, din cauza neînțelegerilor cu mama soacră – bunica paternă a copiilor, este nevoită să își găsească un alt spațiu de locuit.

Situația este cunoscută și de autoritățile locale din Girov care au promis că vor face tot ceea ce depinde de ele pentru a sprijini tânăra mamă, însă până când problemele birocratice și neînțelegerile cu soacra vor avea o soluție definitivă, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a decis să se implice pentru a o sprijini pe Adriana să își construiască o cameră pe o bucată de pământ din curtea mamei sale. Cei doi copii au nevoie de un mediu stabil și liniștit în care să crească.

Suntem responsabili unii pentru alții, fie că recunoaștem sau nu! Strigătul unei mame văduve, cu doi copii, unul de șase luni, altul de șase ani, dați afară din casa unde au locuit până tatăl lor a plecat la cer, nu ne-a lăsat indiferenți. Am cunoscut-o pe Adriana, o fată frumoasă, tristă, copleșită de durerea pierderii soțului,  privind cu teamă către viitor deoarece a rămas fără sprijin, fără căsuța în care era fericită alături de familia pe care și-o formase.

La începutul lunii aprilie 2023 și-a condus soțul către eternitate. O boală fulger l-a făcut să piardă lupta de a trăi. Un om bun, muncitor, bun meseriaș, așa cum ne spune chiar ea, dar și cei care l-au cunoscut. Imediat au început problemele. De parcă nu era de ajuns durerea care îi ardea sufletul, mama soțului i-a spus să părăsească casa în care a locuit, cu toate că tatăl copiilor a investit tot ce a câștigat făcând condiții micuților.

A căutat sprijin la mama sa care are un spațiu mic de locuit, având în vedere că mai are doi nepoți pe care îi crește, rămânând și aceștia fără tată cu puțin timp în urmă. A mers și la primărie, și-a spus durerea, iar domnul primar, împreună cu cei abilități în asemenea situații au căutat medierea între cele două familii, primind într-un final promisiunea mamei soacre că rămân în casă.

Dar ceea ce a spus nu prea coincide cu realitatea, deja punându-se lacăte pe camere, inclusiv bucătărie și în plus tracasându-i zi de zi. Adriana este prinsă ca într-o menghină, durerea, copiii și mama soțului care i-a spus, nonșalant că „trebuie să plece că este casa ei și că ea își va reface viața într-o zi!”.

Doi copii și o mama sunt la mâna unui destin care i-a aruncat într-o lupta pentru supraviețuire. Văzându-se în genunchi în fața vieții, au cerut ajutorul.

Câțiva oameni s-au mobilizat să le dea o mâna de ajutor, inclusiv mama Adrianei care le poate oferi un loc pentru a-și putea construi o cameră cu bucătărie și o baie.

Pentru asta ne trebuie să strângem bani pentru actul de donație, autorizația de construcție și pentru construcția în sine. Colegii soțului său decedat, Ștefan, vor munci la ridicarea căsuței pro bono, însă ne trebuie materiale și banii necesari.

Emoțiile ne definesc acțiunile. Pentru că în loc să iertăm, părăsim sau fugim. Pentru că în loc să cunoaștem și să învățăm, judecăm sau etichetăm. Pentru că avem sentimente, dar nu le exprimăm și toate aceste stări de spirit sunt conturate de emoții. Conștientizarea emoțiilor este primul pas în a fi alături de omul aflat în dificultate, de a-l ajuta să se ridice deasupra abisului care stă să-l înghită.

Iubirea de Dumnezeu și om ne îndeamnă pe toți să nu rămânem indiferenți la durererile celor din jur. Dacă oferi bunătate, vei primi bunătate. Iubirea și dăruirea ne înconjoară și o simțim cu toată ființa. Ne face mai buni și ne arată o versiune îmbunătățită a noastră. De fapt, toate lucrurile minunate se fac cu și din iubire de Dumnezeu și om! Nu poți ține niciodată pământul pe umerii tăi, însă poți aduce un pic de bine oriunde ești, oriunde mergi, fiind un om care zâmbește,care ascultă,căruia îi pasă. Doar uniți, unul lângă altul, vom înțelege că, doar ținându-ne de mână, putem aduce iubire unde nu-i, lumina unde-i întuneric.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „construcție casă Elena-Adriana Vatavu”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Dacă doriți să donați materiale de construcție, aceasta este lista cu cele necesare:

Mai jos puteți urmări materialul moderat de Carmen Suciu, la fața locului, pentru Roman TV:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate