NEAMȚ: Pericol în trafic, semnalat în această dimineață: cu capota în flăcări, o mașină se deplasa haotic pe șosea. Ce au depistat polițiștii

Imagine ilustrativă

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 04.20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, cu privire la faptul că un autoturism care prezintă flăcări la nivelul capotei se deplasează haotic, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Podoleni.

Acesta s-ar fi deplasat spre Suceava, iar la un moment dat a fost semnalizat de participanții la trafic să oprească, observând că din zona capotei autoturismului ieșeau flăcări. Ajutat de un participant la trafic, de 31 de ani, din Costișa, bărbatul în cauză a reușit lichidarea focului folosind un extinctor.

Acesta, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul în cauză, are dreptul de a conduce suspendat din data de 7 aprilie a.c., fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

Dotările auto obligatorii, nu sunt simple recomandări.

Atunci când te pregătești pentru o nouă călătorie cu autovehiculul, recomandăm să verifici existența tuturor dotărilor auto obligatorii din portbagajul mașinii.

În afară de caracterul de obligativitatea, acestea te pot ajuta să fii pregătit pentru orice situație neașteptata ce ar putea apărea pe parcursul traseului tău.

Conform legislației rutiere în vigoare, șoferii trebuie să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii, omologate.

Totodată, polițiștii rutieri recomandă deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte.

Legislația rutieră în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecție-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate