NEAMȚ: Se actualizează lista anuală a bărbaților (18-35 ani) cu afecțiuni incompatibile cu îndeplinirea serviciului militar

O circulară transmisă de DSP Neamț către furnizorii de servicii medicale de asistență medicală primară solicită până la data de 30 septembrie evidența bărbaților cu afecțiuni medicale incompatibile cu îndeplinirea serviciului militar, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Se pare că acest tip de informații sunt solicitate anual și nu au o legătură directă cu evenimentele militare de dincolo de graniță.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut în acest sens, în conformitate cu prevederile art. 47 din Legea 446/2006, DSP Neamț întocmește şi transmite Centrului militar județean, anual, până la data de 1 noiembrie, tabele nominale cu cetăţenii români, bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care au fost înregistraţi cu afecţiuni medicale incompatibile cu îndeplinirea serviciului militar. Pentru întocmirea lucrării sunt utilizate mai multe surse de date – evidențe interne, medici de familie, unități sanitare cu paturi, unități ambulatorii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate