NEAMȚ: „Șofer” surpriză la volanul unei mașini – nu avea nici măcar vârsta pentru buletin

La data de 25 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un minor de 13 de ani, din Alexandru cel Bun, în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, în localitatea Viișoara.

Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat, pentru a-l conduce, de mama sa, în vârstă de 38 de ani, care se afla în autoturism, în calitate de pasager, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

a transmis IPJ Neamț

***

Atragem atenția tinerilor tentați să conducă autoturismul până la împlinirea vârstei de 18 ani, că un astfel de gest ar putea avea repercursiuni extrem de grave, atât în ceea ce priveste implicarea acestora în evenimente rutiere cât și în ceea ce privește consecințele legale ale unui astfel de gest.

Chiar dacă este perioada vacanței, iar tinerii sunt dornici să experimenteze situații noi, putem găsi pentru aceștia alte provocări, care să nu îi aducă într-o zonă de risc.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate