NEAMȚ: un bărbat băut a furat o mașină și a făcut accident. Copacul a fost de vină

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Roman, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat de 53 de ani, din Bâra, ar fi condus un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un copac, rezultând autoaccidentarea conducătorului auto.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, autoturismul în cauză aparține unui bărbat de 32 de ani, din Roman, care l-ar fi lăsat parcat pe strada Primăverii, neasigurat și cu cheile în habitaclul interior.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și furt în scop de folosință.

*

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate