Nebunie totală cu locuințele luate în administrarea primăriei Piatra-Neamț

Locuințele ANL au fost luate de către primărie în administrare de la firma Locativ. Nu am înțeles strategia, ideea, motivarea și nici necesitatea, dar dacă nimeni de la Locativ nu s-a plâns și nici de la locatari nu am avut reclamații înainte de a se vota în consiliul local această decizie, am zis să stăm mai rezervați că poate nu înțelegem noi.

Din păcate, de când au fost preluate aceste locuințe, încontinuu ne sună oameni care par oameni serioși, dar nu se pot abține și folosesc un limbaj extrem de injurios la adresa primăriei. Printre injurii am aflat că li s-a spus să se organizeze singuri în asociații de locatari, căci nu le mai asigură nimeni acest tip de administrare și, dacă nu o fac, vor plăti prețuri mai mari la gunoi și utilități. Organizarea aceasta se pare că e o nebunie, existând în același bloc și proprietari, și chiriași. Unii sunt acasă, unii nu, nimeni nu știe cum se face o asociație de locatari etc.

Tot de la aceiași oameni care ne sună aflăm că trebuie să își cumpere unii smartphone-uri ca să trimită indexul de la apă pe whatsapp, că nu mai au pe cine suna dacă se sparge o țeavă sau se înfundă ceva, că la primărie nimeni nu prea știe cum se administrează aceste locuințe și că totul este o nebunie totală.

Luând în considerare experiențele anterioare cu actuala administrație din primăria Piatra-Neamț și cunoscând faptul că, deși ei zic că au situația sub control, la primărie s-a depășit de mult nivelul la care puteau rezolva eficient problemele cetățenilor, credem că șansele ca primăria să recunoască că a greșit când a preluat aceste locuințe, că nu era pregătită și să schimbe ceva sunt minime.

În concluzie, sfătuim oamenii care s-au trezit cu diverse probleme pe cap legate de această preluare a locuințelor de către primărie, să își ia libere de la serviciu și să pună mâna să le rezolve singuri și urgent, pentru că acesta este doar începutul. Dacă nu își rezolvă singuri problemele actuale, nu o să poată face față la cele care vor mai veni. Varianta cu mersul la primărie să rezolve cei de acolo problemele este o variantă neeficientă, deoarece cei de la primărie abia mai reușesc să gestioneze propriile probleme.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate