Nemțean cu două mandate europene de arestare, prins în Italia

URMĂRIT PENTRU ULTRAJ JUDICIAR, ÎNCĂLCAREA SOLEMNITĂȚII ȘEDINȚEI, CONSTITUIRE DE GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI ȘANTAJ, DEPISTAT ÎN ITALIA

La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

Pe baza investigațiilor proprii și schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară.

Suportul de specialitate, în cadrul acestor cauze, a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Îi felicităm și noi pe colegii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț pentru felul în care își fac meseria!

Un rol substanțial l-a avut A.M.V. din cadrul Compartimentului Urmăriți al Serviciului de Investigații Criminale Neamț.

Deși acesta lucrează de doi ani în cadrul acestui serviciu tenacitatea și răbdarea au dus la descoperirea unor indicii extrem de importante.

Munca de polițist de investigații presupune extrem de multă răbdare. Satisfacțiile profesionale sunt pe măsura eforturilor depuse de întreaga echipă, pentru că munca de polițist de investigații poate fi făcută doar în echipă, a transmis IPJ Neamț.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate