Nemțeanca Bianca Ghelber, medalie de argint la Cupa Europei – proba de aruncare a ciocanului

foto: Arhivă

Bianca Ghelber (SCM Bacău/CSA Steaua, antrenori Mihaela Melinte, Ana Mirela Țermure) s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului, în ultima zi a Cupei Europei de la Leiria – Portugalia, duminică, 10 martie.

„Din prima încercare, ea a reușit 71,66 m, fiind devansată de către daneza Katrine Koch Jacobsen (71,95 m SB), dar înaintea italiencei Sara Fautini (70,58 m SB).”, transmite Federația Română de Atletism.

***

Bianca Ghelber, 32 de ani, este originară din Roman, și face performanță la probele de aruncarea ciocanului. Este antrenată de Mihaela Melinte, fostă campioană mondială la probă de aruncare a ciocanului.

În 2012 a fost declarată cetățean de onoare al municipiului Roman.

Este triplă campioană mondială de junioare, între 2005 și 2007, și dublă campioană europeană de junioare în 2007 și 2008. La Campionatele Europene de tineret din (U23) din 2011 a câștigat medalia de aur și la Campionatul Mondial din același an obținut locul 6.

În anul 2021 Bianca Ghelber s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo prin locul ocupat în clasamentul mondial. A obținut locul 6 cu o aruncare de 74,18 de metri, stabilind un nou record personal. La Campionatul Mondial din 2022 s-a clasat din nou pe locul 6. Tot în 2022, nemțeanca Bianca Ghelber a obținut aurul la Campionatele Europene de la Munchen.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate