Nemțenii merită și trebuie să aibă un Spital Județean de Urgență

Comunicat de presă

Am aflat cu stupoare despre votul „împotrivă” dat de consilierii județeni ai PNL împotriva noului Spital de Urgență ce urmează a fi construit la Piatra-Neamț de Consiliul Județean.

Acest proiect a străbătut deja o parte din drum.

La finele lunii martie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici. Vorbim despre o valoare totală estimată de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei, și o durată de execuție de 24 de luni. Pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic sunt deja alocate fondurile de la Guvern, de acum doi ani. Noul spital de urgență ar urma să aibă un număr total de aproape o mie de paturi, inclusiv cele pentru spitalizarea de zi, o suprafață construită de 24.521 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 121.253 metri pătrați.

Nemțenii au nevoie de acest spital. Argumente sunt destule: medicii noștri merită condiții pentru a-și face meseria. Părinții, prietenii, rudele noastre și noi înșine avem nevoie de o clădire nouă, sigură, modernă, eficientă energetic și cu dotări performante în care să fim tratați. Vorbim despre o investiție prea mult timp amânată!

A te opune unui astfel de proiect pe motive exclusiv politice înseamnă a te opune dreptului nemțenilor la sănătate! Credeam că am depășit perioada de imaturitate politică, în care confundăm un proiect cu o persoană sau blocăm o investiție doar pentru că inițiatorul ei nu ne este pe plac! Credeam că la PNL Neamț politica se face de către oameni maturi, care pun pe primul loc interesul celor care i-au pus în funcții! Credeam că pandemia, războiul, criza energetică și problemele prin care trece fiecare familie îi vor determina și pe cei din PNL Neamț să vadă că altele sunt – și trebuie să le fie – priorități.

Mi-aș dori să înțeleagă că nemțenii merită mai mult și că nu poți trata un pacient cu… orgolii, ci cu un act medical performant!

Florentina Moise,
Președinte PSD Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate