Nimeni nu a crezut atunci, dar Axialul a fost reabilitat. Nimeni nu crede acum, dar noul spital se va construi

Nemțenii au fost mințiți de la Revoluție încoace de tot felul de „conducători” care s-au dovedit a fi șefi pentru binele personal, nicidecum lideri pentru binele comunității. Pe bună dreptate, promisiunile lui Ionel Arsene de reabilitare a Axialului au fost criticate virulent de nemțenii duși de nas atâția ani de cei votați pentru promisiunile din campanie, dar care într-un final și-au încălcat cuvântul. Foarte mulți nemțeni nu au crezut că CJ Neamț, sub conducerea lui Ionel Arsene, va reabilita Axialul până în momentul când lucrarea a fost gata și acum se poate circula foarte bine pe acest drum deosebit.

Axial

Metehnele neîncrederii rămân, chiar și după reabilitarea Axialului, pentru că rănile nemțenilor sunt adânci. După ce ai fost mințit și abuzat constant ani și ani de zile, e greu să mai crezi că orice zboară se mănâncă. Iar încrederea odată pierdută, se recâștigă extrem de greu. Ionel Arsene știe acest lucru, așa că preferă să tacă și să facă. Unii au o pasiune deosebită să îl încurce, dar nu mor caii când vor câinii.

Proiectul central al celui de-al doilea mandat al său este construirea de la zero a unui spital ultramodern care să preia funcțiile actualului spital județean de urgență din Piatra-Neamț, vechi de jumătate de secol, în ai cărui pereți și podele coclăie nosocomialele, iar unele clădiri stau să cadă peste pacienți la primul cutremur de magnitudine mai mare.

Și acum mustește neîncrederea pe buzele și în mințile nemțenilor, alimentată și de unii gică-contra de prin politică, oameni care nu au bătut un cui în viața lor pentru județ, dar care se opun îndărătnic unui proiect vital pentru absolut toți nemțenii doar pentru că nu e ideea lor, numele lor, partidul lor. Lupta politică la nivel de grădiniță din Neamț nu îl impresionează pe Ionel Arsene care declară că are lucruri mai bune de făcut decât să se certe cu oameni care sunt incapabili să fie proactivi.

De altfel, sunt foarte mulți cei care doresc să se implice ca acest proiect să prindă contur și să asigure asistența medicală modernă pentru sute de mii de nemțeni. După ce acest spital va fi construit și activitatea medicală va fi relocată aici, se va vedea, în urma consultării cu specialiștii, ce se va întâmpla cu vechiul spital. Ionel Arsene a sugerat că s-ar putea demola tot și pe teren să se construiască un cartier de locuințe pentru tineri.

„Am tot auzit, în special de la oamenii politici, că nu se poate. Așa spuneau și de Axial. Am demonstrat că ceea ce am promis am făcut. Nu vreau să spun vorbe mari, dar am muncit ca nimeni altul pentru acest județ timp de 5 ani de zile, cât am fost președinte de CJ Neamț.

Chiar vorbeam cu șoferul când mă întorceam de la București… îmi spunea că a făcut aproape 600.000 de km de când sunt eu președinte. Gândiți-vă cât de multă muncă a fost, câte proiecte, câtă alergătură. Ceea ce rămâne în CJ Neamț este munca. Voi reuși și voi finaliza toate investițiile.

Da, o spun astăzi și promit nemțenilor: voi construi un spital nou aici la Neamț. Suntem cu studiul de fezabilitate finalizat, suntem în discuții cu Ministerul Sănătății pe componenta PNRR pentru investiții. Sigur, nu sunt bani pentru toate județele, dar din PNRR vom lua o bucată, apoi vom merge spre alte surse de finanțare. Important e să îl începem și voi găsi bani să îl finalizez.

Sunt foarte mulți, și nu prea mă uit, care vin și spun că nu o să se facă. Ei întotdeauna vin și încearcă să îmi spună cum nu se poate. Chestiunea aceasta e total greșită. Unii o fac în mod special, vin și aruncă cu invective și lături în cei care fac. Nu am timp, eu ies foarte rar în spațiul public, nu am timp să mă cert cu oamenii care nu au făcut nimic în județul Neamț, nimic pentru oameni. Au nesimțirea să vină în spațiul public și să îmi spună cum nu se poate. Am făcut niște lucruri în Neamț, toate șantierele în lucru sunt șantierele Consiliului Județean.”, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate