„Nimic nu este imposibil atunci când îți dorești ceva cu adevărat”- Pompierii nemțeni au fost alături de copiii structurii Văleni cu sfaturi, reguli și frânturi din tainele meseriei

𝐏𝐮𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐱𝐞𝐦𝐩𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐮𝐧 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐛𝐮𝐧 𝐢̂𝐧 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆

Școala de vară desfășurată pentru copiii de la structura Văleni a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Piatra-Neamț ne-a oferit prilejul să prezentăm și acestor copii tainele meseriei de pompier.

Asociația umanitară Codrin și Fundația Autonom ne-au invitat să prezentăm copiilor regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență dar și cum putem preveni producerea acestora, având în vedere că prevenirea este de preferat oricând în locul unei eventuale intervenții.
Și pentru că frecvența incendiilor de vegetație uscată a crescut iar numărul victimelor în rândul copiilor și tinerilor ca urmare a scăldatului în locuri neamenajate este mare, pompierii au explicat celor mici importanța respectării regulilor pentru a nu-și pune viața în pericol.
Prezentarea meseriei de pompier a stârnit interes, mai ales că este una făcută cu pasiune. Astfel, copiilor li s-a prezentat importanța pregătirii continue și susținute.
Pompierii i-au îndemnat pe copii să-și urmeze pasiunile, să învețe și să lupte pentru a ajunge acolo unde își doresc pentru că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești ceva cu adevărat.

Sperăm ca întâlnirea copiilor cu pompierii să fi fost una frumoasă și benefică în alegerea drumului în viață, a transmis Lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate