Noaptea cercetătorilor 2023 – Un eveniment organizat de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” împreună cu Universitatea din Suceava și liceele din Târgu Neamț

În weekendul 29-30 septembrie, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele.

Evenimentul, desfășurat în acest an sub tema „ReCoNnect – Research for Health”, aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se concentrează pe modul în care știința poate contribui la creșterea bunăstării comunităților prin dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfășoară anual în peste 300 de orașe europene.

Colegiul Național “Ștefan cel Mare” împreună cu Universitatea din Suceava și cu liceele din Târgu Neamț organizează acest eveniment în ziua de sâmbâtă 30 septembrie 2023, între orele 9 -12 în Sala Polivalentă a colegiului.

Vor fi prezentate câteva ateliere practice demonstrative pentru elevi in domeniul electric, medical, astronomie, radiotelegrafie, informatică și robotică. Elevii vor avea ocazia sa discute cu studenți doctoranzi, cercetători, să asiste la demonstrații și experimente. Va fi o atmosferă destinsă.

(FOTO ARHIVĂ)

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate