Noi acțiuni în sistem integrat ale polițiștilor nemțeni

La data de 14 iulie, polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare și Urecheni au acționat în pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 de lei, 9 la Legea 61/1991 și 60 la O.U.G. 195/2002.

Forțele de intervenție participante au legitimat aproximativ 200 de persoane, 90 de conducători auto fiind testați în privința consumului de alcool sau droguri.

Totodată, polițiștii au retras 4  certificate de înmatriculare și au reținut 4 permise de conducere.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier.

Exemple semnificative:

La data de 14 iulie, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce acționau pe DN15D, în localitatea Girov, au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din Harghita, ce conducea un autocamion sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată,  în jurul orei 06:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce acționau pe DN15D, în localitatea Girov, au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate