Noi date despre incendiul care era să mistuiască o întreagă mănăstire și pădurea. O femeie a suferit arsuri ușoare (FOTO/VIDEO)

În această după amiază, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău. Știrea inițială aici – click. În mănăstire viețuiesc 11 măicuțe și un preot.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la:

  • Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD)
  • SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe)
  • SVSU Bicaz (o autospecială de stingere)
  • SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și
  • Ocolul Silvic Brateș

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.
La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier.

O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).
Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui.

De asemenea, au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale.
Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc.

Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora.

a transmis ISU Neamț

Potrivit prefectului de Neamț, Adrian Niță, prezent la fața locului, vor mai rămâne două echipe și peste noapte pentru a se asigura că nu izbucnește focul din nou.

Primele date indică faptul că incendiul ar fi izbucnit de la un triciclu electric, alimentat cu baterii. Se pare că bateriile ar fi luat foc, iar triciclul, fiind adăpostit într-un șopron, a alimentat incendiul. Cercetările continuă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate