Noi informații despre localurile închise de ISU Neamț în prag de Revelion

  • Activități de verificare a operatorilor economici care organizează evenimente de Revelion

În fiecare an, în luna decembrie, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, inspectorii de prevenire execută acțiuni de îndrumare și control la unități de alimentație publică care organizează petreceri de Revelion pentru identificarea şi înlăturarea potenţialelor cauze generatoare de situații de urgență.

În data de 29 decembrie 2023, în urma activităților amintite mai sus, efectuate la doi operatori economici din comunele Borlești și Zănești au fost constatate mai multe nereguli. Știrea inițială aici – click.

În consecință, pentru încălcarea prevederilor Art. 19, lit. c) din Legea nr. 307/12.06.2006, cu modificările ulterioare, coroborat cu Art.3, alin. 2, lit. a) din HGR nr. 915/3.11.2015, a fost aplicată, pentru ambii agenți economici, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 30 000 lei și sancțiunea complementară de oprire a funcționării și de sigilare a spațiilor respective, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Oprirea funcționării sau utilizării construcțiilor se face doar pentru construcțiile din categoriile comerț, cultură sau turism care se regăsesc în situațiile prevăzute de articolele 2 și 3 din HGR 915/2015.

Facem precizarea că inexistența autorizației de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcționării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerința de securitate la incendiu în condițiile criteriilor stabilite în HGR 915/2015.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate