Noi reușite ale sportului ecvestru din zona Piatra-Neamț

Sportivele din cadrul Asociației Ecvestre „La Sălcii” din zona Cut – Neamț au fost prezente recent la două competiții naționale importante, unde au obținut rezultate foarte bune la sărituri peste obstacole. Și frumoșii cai au fost la înălțime.

Un concurs s-a desfășurat la Prejmer, în Brașov, în perioada 28-30 aprilie, iar al doilea în zona Târgu Neamț, mai exact la Depozitul de Armăsari din satul Dumbrava – comuna Timișești, Neamţ, în perioada 12-14 mai. Concursul a fost organizat de Romsilva – Direcţia de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor şi sub egida Federației Ecvestre Române.

Felicitări fetelor de „La Sălcii” și mult succes în competițiile ecvestre ce vor urma!

***

Sportul ecvestru, sau echitația, este o disciplină sportivă care implică calul și călărețul într-o varietate de activități, cum ar fi sărituri peste obstacole, dresaj, curse de viteză și de anduranță, și multe altele. Această formă de sport stabilește o legătură deosebită între cal și călăreț. Unul dintre beneficiile cele mai evidente ale practicării sportului ecvestru este îmbunătățirea condiției fizice. Călăria presupune o combinație de forță, agilitate și echilibru, toate acestea contribuind la dezvoltarea musculaturii și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. În plus, călăreții dezvoltă o gamă largă de abilități motorii fine, precum și o bună coordonare și flexibilitate. Prin practicarea sportului ecvestru, călăreții devin responsabili pentru caii lor, ceea ce poate fi o experiență de învățare valoroasă și o oportunitate de a dezvolta empatia și compasiunea.

Vă invităm să vizitați și să urmăriți activitatea asociației ecvestre de lângă Piatra-Neamț pe pagina de Facebook aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate