Noile tarife de referință pentru RCA. Se ia în considerare plafonarea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  a publicat astăzi tarifele de referință pentru RCA. Potrivit ASF, se remarcă o creștere medie de 16% a prețului asigurărilor comparativ cu anul trecut.

Cu toate acestea, unele tarife au crescut mult mai mult. Cele mai mari prețuri RCA le vor avea proprietarii de mașini cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc pentru care ASF a anunțat un tarif de referință RCA de 4.709 lei.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a declarat: „Noi am observat emoția firească din piață cu privire la majorarea tarifelor de referință pentru RCA. Vă sesizez că avem acolo la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creștere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, atenție, confirm, în vederea protecției consumatorilor, că ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă determinată de timp. Vom vedea exact care va fi soluția concretă. Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizie”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate