Noul spital de la Piatra-Neamț a fost declarat eligibil de Ministerul Sănătății și se va construi cu bani din PNRR

Proiectul inițiat de Ionel Arsene și depus de Consiliul Județean Neamț pentru construcția unui nou spital județean de urgență la Piatra-Neamț a fost declarat eligibil astăzi de către Ministerul Sănătății și a intrat pe lista de spitale noi ce vor primi finanțare prin PNRR.

Deși unii au spus că nu se poate și că nu se va găsi sursă de finanțare, iată că s-a putut și s-a găsit și sursa de finanțare.

Este inutil să explicăm importanța acestui nou spital, cum de altfel este inutil să vă amintim cine și câte bețe în roate au pus acestui proiect doar pentru că a fost inițiat de Ionel Arsene. Sunt unii care nu fac nimic, dar nici pe alții nu îi lasă să facă.

Deci, terenul pentru spital este, proiectul a fost declarat eligibil, pentru studiul de fezabilitate au fost deja alocați banii, așa că de acum lucrurile intră în linie dreaptă în ceea ce privește construcția unui nou spital județean la Neamț.

Echipa Ministerului Sănătății a anunțat astăzi, 28 decembrie, că a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Lista celor 42 de obiective de investiții eligibile a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR – aici click.

La punctul 3 din listă, eligibil este proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.”. Suma disponibilă prin PNRR este de aproape 200 de milioane de euro pentru acest obiectiv (70%).

În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

Evaluare-Etapa-I_PNRR-2022-C12-MS-I2.1Infrastructura-spitaliceasca-publica-noua

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate