Nu a mai putut să îndure suferința – Gest cumplit la Spitalul din Roman

O tragedie neașteptată a tulburat frumusețea liniștită a nopții, în Municipiul Roman. În jurul orei 22:30, un apel disperat la numărul de urgență 112 a alertat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman despre un incident tragic care avea să schimbe pentru totdeauna destinele unei familii și să lase în urmă un sentiment de tristețe ce va rămâne imprimat în memoria comunității.

Conform informațiilor primite prin acel apel devastator, un pacient în vârstă de 54 de ani, din Roman, s-ar fi aruncat de la etajul unu al unei unități medicale. Polițiștii s-au deplasat rapid la locul tragediei, unde au constatat cu durere în suflet că ceea ce fusese raportat era într-adevăr realitatea cruntă. Bărbatul, al cărui nume va rămâne în anonimat, a lăsat în urmă o rană adâncă în sufletul celor care au asistat neputincioși la acest act sinistru.

Personalul medical prezent la fața locului a depus toate eforturile pentru a-l salva pe bărbat, însă toate speranțele au fost înfrânte în fața inevitabilului. Cu inimile grele, acești eroi ai sănătății au fost nevoiți să declare decesul bărbatului, lăsând în urmă un gol imens și o întrebare fără răspuns: ce l-a adus pe acest om la un astfel de gest disperat?

Ulterior, trupul său a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț în vederea efectuării necropsie. Primele verificări ale polițiștilor nu au relevat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție. Totuși, umbra culpabilității planând în aer a determinat autoritățile să deschidă un dosar penal pentru ucidere din culpă, continuând astfel cercetările în speranța de a arunca lumină asupra acestui eveniment tragic și de a oferi răspunsuri familiei îndurerate.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați prin apel 112 de către un reprezentant al unei unități medicale cu privire la faptul că un pacient s-ar fi aruncat de la etajul unu al unității în cauză.

În baza sesizării polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Roman.

Ulterior, personalul medical a declarat decesul bărbatului fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț în vederea efectuării necropsiei.

Din primele verificări, nu au rezultat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

IPJ Neamț

În jurul orei 22:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia o persoană a căzut de la primul etaj al unei clădiri ce aparține Spitalului Municipal Roman.
La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.
Ajunși la locul solicitării, pompierii au identificat o persoană ce se afla între schelele unei clădiri în construcţie. S-a acționat pentru evacuarea persoanei dintre schele.
Imediat, aceasta a fost preluată de cadrele medicale care au început manevrele de resuscitare.
Din păcate, bărbatul în vârstă de 54 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate