Nu mai suntem în siguranță pe niciun drum/Astfel de cazuri par să ia amploare în Neamț

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic, pe DJ 155G, în localitatea Bodești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Crăcăoani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 31 martie a.c., în jurul orei 04:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic, în localitatea Răucești, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Bodești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, în localitatea Rediu, un ansamblu auto format din autoutilitară și remorcă, condus de un bărbat de 52 de ani, din Ruseni.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Cehia. În urma examinării s-a constatat faptul că, acesta nu prezenta elemente de siguranță, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uzul de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

***

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 09:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat în trafic, pe strada Luminii, în municipiul Piatra-Neamț, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Zănești.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina.

Deoarece permisul de conducere prezentat de către bărbatul în cauză nu prezenta elementele de securitate similare unui permis de conducere emis de către autoritățile din Ucraina, polițiștii au continuat verificările, constatând faptul că acesta nu figurează cu permis de conducere valabil iar permisul de conducere înmânat ar fi fost fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uzul de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate