„Nu pot ei sabota, cât pot eu și cât putem noi împreună rezolva.” – Transmite Primarul Andrei Carabelea. Adevărul a ieșit la iveală

Primarul Municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a făcut recent unele declarații alarmiste cu privire la posibile sabotaje ale colectării gunoiului în oraș, în contextul scandalului generat de pierderea autorizației de mediu pentru groapa de gunoi locală. Aceste afirmații au stârnit îngrijorare în rândul populației și au alimentat speculații cu privire la un posibil sabotaj.

Publicația noastră, alături de cetățeni, a considerat că este crucial să se investigheze astfel de acțiuni de sabotaj și să se sancționeze vinovații. Am publicat un articol prin care am cerut instituțiilor competente să investigheze cu seriozitate această situație și să identifice persoanele implicate în eventualul sabotaj.

În același timp, prefectul județului Neamț, Adrian Nița, a convocat o ședință la Prefectura Neamț cu toți factorii implicați, inclusiv reprezentanții de la Mediu, operatorii de salubritate și Primăria Piatra Neamț. Scopul întâlnirii a fost de a clarifica situația și de a identifica potențialele acțiuni de sabotaj. Concluzia ședinței a fost că nu au existat acte de sabotaj, ci doar declarații politice făcute de primarul Andrei Carabelea, în încercarea de a-și câștiga capital electoral prin victimizare și de a-și atribui meritul rezolvării unui sabotaj imaginar.

Sorin Potolea, noul City Manager al municipiului Piatra Neamț, a clarificat această situație în cadrul întâlnirii, afirmând că nu există nicio piedică și că activitatea Primăriei și a funcționarilor a fost desfășurată în mod eficient, rezolvând situația fără probleme.

Astfel, se pare că problemele legate de groapa de gunoi de la Piatra Neamț nu au fost rezultatul unui sabotaj real, ci mai degrabă al unor declarații politice exagerate. Aceste evenimente ridică întrebări cu privire la motivația primarului Andrei Carabelea și la intențiile politice din spatele acestor afirmații.

„Un singur lucru vreau să mai menționez pentru cei care au putut concepe un așa scenariu absurd chiar în preajma Zilelor Orașului, să ne confruntăm cu riscul de a ține orașul sub gunoaie, adică riscul de sănătate publică, de siguranță și imagine. Cine a putut să se gândească la asta să afle un lucru: nu pot ei sabota, cât pot eu și cât putem noi împreună rezolva.”, a transmis primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Adrian Niță, Prefectul județului Neamț, a transmis la rândul său următoarele: „Eu am vrut doar să înțelegem cu toții, cei implicați, dacă a existat vreun sabotaj sau dacă pur și simplu nu s-au îndeplinit niște criterii și se încearcă găsirea unor scuze. (…).”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate