Nu știm exact ce fac autoritățile, dar un bărbat căutat de Poliție amenință jurnaliștii pe Facebook

Zilele trecute am publicat un articol în care semnalam faptul că pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Persoane Urmărite, figurează un bărbat originar din Piatra-Neamț care este căutat pentru că „se sustrage executarii mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea nr. 653 emis de Judecătoria Piatra-Neamț în dosarul nr. 2900.279.2021, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare.”

Sentința o puteți citi aici – click, unde veți vedea că pe lângă fapta menționată pe site-ul Poliției Române, adică infracțiuni la regimul rutier, mai figurează „infracţiuni de influenţare a declaraţiilor în formă continuată”, „furt calificat de folosinţă”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, „distrugere”.

Dacă s-a schimbat sau nu ceva în procesul penal între timp, iar autoritățile nu au actualizat informațiile din spațiul public corespunzător, este mai puțin important.

Ce e important este faptul că o persoană care a recidivat cu fapte de violență este acum în libertate și poate face ce dorește, sub ochii instituțiilor care ar trebui să ne protejeze.

Un cont de facebook care pretinde a fi această persoană, Catarama Ilie Cosmin, a avut astăzi, 23 noiembrie, acces la internet și a descoperit ce mai scriu presa și Poliția despre el.

Publicația ziarpiatraneamt.ro nu este singura care a adus în fața opiniei publice aceste informații puse la dispoziție tot în mod public pe site-ul oficial al Poliției Române, însă se pare că articolul nostru a ajuns „printr-o extorsiune al unui degajament într-o apă” la acest cetățean care, acuzat și condamnat fiind, la un moment dat, pentru fapte de violență decide să acționeze tot cu violență, adică să publice mesaje de amenințare cu moartea la adresa unui coleg de-ai noștri.

Trecând peste faptul că imaginea folosită este copiată de pe internet, totuși ce se întâmplă în țara aceasta? Un om care figurează a fi căutat de Poliție pentru că fuge de pușcărie chiar poate face orice dorește în statul de drept, România? Până când se vor lămuri lucrurile, acest individ umblă liber printre noi. Doamne ferește!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate