Nu veți plăti doar 15 lei de persoană pe lună la gunoi! Prețul gunoiului la Piatra Neamț este mai mare decât la Târgu Neamț

Opinia noastră: Nivelul de dezinformare perpetuat de primarul Andrei Carabelea în legătură cu prețul gunoiului la Piatra-Neamț este inacceptabil ca să nu folosim cuvinte mai grele. Într-o societate normală, este datoria unui primar să furnizeze informații corecte și să fie transparent în ceea ce privește deciziile și politicile implementate. Din păcate, domnul Carabelea pare să devieze de la aceste principii fundamentale.

În primul rând, trebuie să subliniem că închiderea gropii de gunoi de la Piatra-Neamț, fapt care a dus la mărirea prețului, este responsabilitatea exclusivă a primăriei Piatra-Neamț. Faptul că administrațiile anterioare au gestionat greșit problema gunoiului nu exonerează actuala primărie de responsabilitatea de a găsi soluții eficiente și de a furniza informații corecte populației.

În al doilea rând, trebuie să evidențiem o… să-i spunem eroare în declarațiile primarului referitoare la prețul gunoiului. În realitate, suma pe care locuitorii Piatra-Neamțului o vor plăti pentru gestionarea deșeurilor va fi de 18,39 lei/persoană, TVA inclus (15,45 fără TVA).

În contrast, la Târgu Neamț, prețul gunoiului este de 16,50 lei. Acest lucru arată clar că prețul gunoiului la Piatra-Neamț este mai mare decât la Târgu Neamț, contrazicând declarațiile inițiale ale primarului Carabelea care, greșit informat, a spus că la Târgu Neamț gunoiul ar fi 23 lei pe lună.

Este evident că primarul Andrei Carabelea nu este la curent cu situația și politicile de gestionare a deșeurilor din alte localități, deoarece pare să nu fi înțeles diferența dintre modalitățile de plată a gunoiului. În cazul Târgu Neamț, primarul Daniel Harpa a găsit o soluție mai eficientă decât cea de la Piatra-Neamț și oamenii plătesc o taxă pe persoană pentru gestionarea deșeurilor, în timp ce la Piatra-Neamț se emite o factură direct sau prin intermediul asociației de locatari. Dacă primarul Carabelea ar fi consultat alte primării, de exemplu cea din Războieni, ar fi putut învăța cum aceasta a reușit să reducă costurile la doar 4,2 lei de persoană lunar.

Este regretabil că primarul Carabelea pare să evite colaborarea și să ignore experiența altor primari în gestionarea deșeurilor. Aceasta nu face altceva decât să afecteze comunitatea pe care o reprezintă și să aducă prejudicii oamenilor din Piatra-Neamț.

Sugestia noastră pentru domnul primar este să fie mai responsabil și să cerceteze în detaliu situația înainte de a face declarații publice. Este bine să se asigure că informațiile furnizate sunt precise și că acționează în interesul cetățenilor pe care îi reprezintă. În plus, consilierii săi ar trebui să aibă atribuții în verificarea și validarea declarațiilor primarului pentru a evita astfel de situații jenante în viitor.

În concluzie, primarul Andrei Carabelea ar trebui să își asume responsabilitatea pentru dezinformarea lansată în spațiul public și să-și corecteze declarațiile în mod transparent. Cetățenii din Piatra-Neamț merită informații corecte și verificate.

Consultați aici și declarațiile din partea primăriei:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate