Număr semnificativ de infracțiuni rutiere depistate în flagrant de polițiștii nemțeni

În acest final de săptămână, având în vedere condițiile meteo specifice iernii, polițiștii de rutieră și cei de ordine publică au desfășurat permanent activități, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

Vigilența polițiștilor și lipsa de responsabilitate a unor conducători auto, au condus la depistarea în flagrant a unui număr semnificativ de infracțiuni rutiere.

***

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din Trifești, care nu deținea drept de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat pe DN 15D, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, care avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bicaz, au depistat pe DN12C, în localitate Bicaz Chei, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece acesta manifesta incoerență în vorbire, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deși polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că refuzul de recoltare de probe biologice constituie infracțiune, acesta a refuzat să fie condus la o unitate medicală.

***

În jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț –BDNE Bicaz au efectuat semnal regulamentare de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe DN15, în localitatea Hangu, pe direcția Bicaz – Poiana Teiului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și de această dată conducătorul auto a refuzat să fie condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

***

Activitățile desfășurate de polițiști la data de 26 noiembrie a.c., au condus la identificare în flagrant a altor 4 conducători auto ce săvârșeau infracțiuni rutiere.

Astfel, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat, pe strada Izvoare, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Piatra-Neamț, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de  0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat

În jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în localitatea Borlești, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de  1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți doi conducători auto, un bărbat de 32 de ani, din Piatra-Neamț și un tânăr de 23 de ani, din Timișești au fost depistați de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț conducând fără a avea drept de a conduce autoturisme.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

***

Totodată, în urma acțiunilor specifice desfășurate de polițiști, atât pentru prevenirea evenimentelor rutiere cât și a celor ce aduc atingere siguranței cetățenilor, polițiștii au aplicat un număr de 79 de sancțiuni contravenționale, fiind reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare, polițiștii confiscând cantitatea de 6,25 m.c. material lemnos.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, Ion Creangă și Bicaz, cei din cadrul Formațiunii Rutiere Bicaz și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.

Acțiunile polițiștilor au la bază prevenirea situațiilor de risc în trafic și protejarea vieții.

Rolul polițiștilor nu se rezumă doar la sancționare, ci mai degrabă la asigurarea unui mediu sigur pentru fiecare participant la trafic, mediu la care fiecare conducător auto poate contribui prin adoptarea unei conduite rutiere responsabile.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate