Numărul abaterilor depistate de polițiști pe drumurile din Neamț este îngrijorător

La data de 26 noiembrie a.c., în două intervale orare, 09:00-15:00 și 18.00-02.00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

474 conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 149 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 109 abateri ale bicicliștilor, 20 de abateri ale pietonilor, 14 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravențiilor rutiere, 7 depăşiri neregulamentare şi 175 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 54 de polițiști aflați în teren au reținut 66 de premise de conducere și au retras 27 certificate de înmatriculare, fiind efectuate aproximativ 1750 de testări cu aparatul etilotest și peste 60 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 16 infracțiuni rutiere, 10 conducători auto fiind depistat conducând sub influența alcoolului, 5 conducători auto fiind depistați conducând sub influența substanțelor psihoactive, un conducător auto fiind cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Aceste activități vor continua și în zilele următoare! Conduceți prudent și respectați legislația rutieră!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate