O asistentă contestă modul de organizare a unui concurs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț

La redacția noastră a ajuns o contestație semnată de o asistentă medicală care a participat la un concurs organizat de Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Persoana în cauză este de profesie asistent medical principal Obsetrică-Ginecologie (OG) și a participat la concursul din data de 25 august 2022, organizat de spital pentru ocuparea unui post vacant de asistent principal șef la secția OG – Bloc operator.

Detaliile concursului aici – click.

A candidat singură și a fost respinsă la proba scrisă, cu 45 de puncte.

Deși concursul a fost anunțat încă de pe 27 iunie, în ziua concursului, pe 25 august, ora 13.00 – ora de concurs – subiectele nu erau întocmite. Candidata a intrat în sală după aproape o oră și jumătate de la ora anunțată inițial, iar, potrivit textului din contestație, lipsea un membru din comisie, respectiv reprezentantul sindicatului, fiind doar 4 membri prezenți.

Din cele precizate în contestația depusă pe 26 august de asistenta participantă la concurs reiese că subiectele au fost concepute cu „o exprimare neadecvată (ex. în loc de Serviciul de supraveghere sau SPIAAM, era Sistemul de supraveghere), majoritatea întrebărilor erau cu răspunsuri prin excepție, iar aceste întrebări nu aveau înțeles clar. Mi s-a spus că primele 10 întrebări sunt cu subiect multiplu, iar următoarele cu subiect simplu(dar puteau fi și două răspunsuri). Menționez că în anunț era prezentată doar tematica pentru proba scrisă, iar pentru proba practică și interviu nu era nicio tematică anunțată.

Din cauza lipsei unui membru din comisie, amânarea orei de începere a concursului, depun această contestație pentru a se lua măsurile necesare. Amânarea orei neanunțată decât la ora începerii concursului din anunț a contribuit la amplificarea stării emoționale și imposibilitatea concentrării asupra întrebărilor. Vă rog să luați măsurile necesare pentru a nu se mai repeta și alte concursuri organizate în SJU Neamț.”

Suntem în data de 1 septembrie și a expirat demult termenul în care ar fi trebuit să fie afișat pe site-ul spitalului răspunsul la contestația depusă. Nu este nimic afișat.

Deși pare greu de crezut, o asistentă cu experiență a picat un examen la care a candidat singură. Asupra concursurilor desfășurate pentru ocuparea unor posturi în domeniul medical planează de foarte mulți ani suspiciuni. Unele fapte au fost și dovedite, cele mai recente fiind faptele de corupție de la concursurile aranjate la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț.

Despre suspiciunile legate de concursurile de la spitalul din Piatra-Neamț scriem de foarte mulți ani, ne-am adresat până și Ministerului Sănătății pentru a explica necesitatea unui observator extern care să asiste la aceste concursuri, însă mereu ne-am lovit de un zid. Un fel de stat în stat, cu reguli proprii, departe de ochii cetățenilor care plătesc asigurări de sănătate și ar avea dreptul la o transparentizare a acestor concursuri.

Întrebarea este… zăpăceala concursului din 25 august a fost cu intenție, ca să pice cine nu trebuia să participe, sau a fost pur și simplu incompetență?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate