O asociație continuă în 2024 campaniile de sterilizări gratuite pentru câini și pisici din Neamț

În urmă cu trei ani, Asociația Claudia Încă o șansă din Piatra-Neamț a început o campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân sau pentru cei cu proprietari ce nu își permit să plătească sterilizările. Până în prezent, potrivit datelor furnizate de asociație, s-au sterilizat 3.751 de animăluțe din Neamț (241 câini și 3510 pisici din care 2815 femele și 695 masculi).

În acești trei ani și chiar cu încă doi ani înainte partenerii noștri suedezi de la Swedish Animal Aid au plătit sterilizarea a mii de câini de pe raza județului Neamț. Din motive obiective, partenerii noștri au luat o pauză. Acum, cu ajutorul Domnului vor reveni.

Datoria noastră, dacă ne pasă de țara și viitorul nostru, este să continuăm această muncă. Noi am început campania pisicilor. Ne dorim să mergem mai departe și cu campania cățeilor, mai ales că situația o impune.

Unii au înțeles că sunt sterilizări gratuite. Țin să precizez că termenul gratuit este relativ. Cineva plătește aceste sterilizari. Cererea este foarte mare, iar noi nu avem fondurile necesare să o susținem. Pentru că este o problemă a noastră, a tuturor, e important să o rezolvăm împreună.

Gândiți-vă că o pereche de câini sau pisici nesterilizați pot produce în 6 ani până la 60000 de pui, așa că, oricât s-ar omorî, nu vom rezolva problema, ci doar ne vom păta mâinile de mult sânge și vom duce după noi o karmă greu de curățat.

transmite Claudia Filip, președintele Asociației Claudia Încă o șansă

De ce e important să sterilizăm?

  • Pentru a reduce numărul puilor și, implicit, numărul abandonurilor.
  • Reamintim că sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună sau a metișilor, cu proprietar, este obligatorie conform OUG 155/2001.
  • Înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor este o problemă a societății noastre. Dacă închidem ochii, dacă ne facem că nu o vedem nu înseamnă că fenomenul nu există sau că se rezolvă de la sine.

Din fericire, știm că acționând și sterilizând masiv doi, trei ani, această problemă poate nu o vom rezolva în totalitate, dar o putem ține sub control. Asta înseamnă multă conștientizare, multă implicare și fonduri. Ne-am dori și ne vom strădui să mai bifăm măcar 1000 de sterilizări anul acesta. Asta înseamnă peste 100.000 de lei. Deja în 2024 avem făcute și plătite 73 de sterilizări.

Avem nevoie de voi prieteni. E problema noastră, haideți să o rezolvăm împreună. Dacă nu schimbăm nimic, nimic nu se schimbă. Nu putem schimba trecutul, dar putem schimba viitorul, al lor, al nostru, al generațiilor viitoare.

Te rugăm sterilizează! Te rugăm ajută-ne să putem ajuta, să putem continua campania de sterilizare și să putem schimba ceva.

a mai declarat Claudia Filip

Pentru sprijinirea campaniilor de sterilizări, puteți contribui astfel:

ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ

CIF: 43670519

Site: www.claudiaincaosansa.ro

Facebook: www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa

Email [email protected]

🎁DONEAZĂ PRIN TRANSFER BANCAR:

📎RON RO32BREL0002002958210100

📎EUR RO48BREL0002002958210200

📎USD RO64BREL0002002958210300

COD SWIFT: BRELROBU

🎁DONEAZĂ PRIN REVOLUT: revolut.me/claudinfj4

🎁DONEAZĂ SECURIZAT CU CARDUL PRIN PAYPAL (conversia din/în EURO se face automat prin bancă): https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=D4M9JTP5ZLKF4

🎁REDIRECȚIONEAZĂ: https://claudiaincaosansa.ro/redirectioneaza-impozit/

🎁AJUTĂ CU HRANĂ: https://www.paws-hope.com/asociatia-claudia-inca-o-sansa/

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate