O familie din Păstrăveni și-a pierdut agoniseala de o viață. Casa le-a fost mistuită de un incendiu

În dimineața zilei de 6 august, pompierii nemțeni au intervenit de urgență la un incendiu produs într-o gospodărie din Păstrăveni. Click aici pentru articol.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la acoperișul locuinței și la două anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la locuințele învecinate. Potrivit pompierilor au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de 150 mp, acoperișul unui adăpost pentru animale pe o suprafață de 20 mp, un depozit de plante furajere cu suprafața de aproximativ 100 mp și aproximativ cinci tone de fân.

Din fericire, nu au fost victime, însă o familie cu mai mulți copii a rămas pe drumuri. În acest sens, primăria a făcut un apel public pentru a ajuta această familie „Vă anunțăm ca în data de 6 august a avut loc un eveniment tragic în comuna noastră. Casa familiei G. Vasile a luat foc și toată gospodăria a avut de suferit din cauza flăcărilor care au cuprins și celelalte anexe. Astfel cei 5 membri ai familiei au rămas fără un acoperiș sub care să se adăpostească, mai ales că în curând se apropie și perioada rece. Acestea fiind spuse, nădăjduim în ajutorul și contribuția dumneavoastră, deoarece dorim să-i ajutam ca în cel mai scurt timp să refacă, pe cât posibil, ceea ce focul a distrus. Este un moment prielnic prin care noi putem să ne arătăm solidaritatea și dragostea fata de semenii noștri aflați în grea încercare.”

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț s-a implicat și în acest caz. Potrivit lui Carmen Suciu, deja s-au cumpărat tâmplăria, uși, geamuri cu o sponsorizare de la Elena Murariu și Alui Ion Vasile din Târgu Neamț, market ,,Doi Pași-Ocea”.

Dragii noștri, vin frigurile și cât de trist este să recunoaștem că cei mai vulnerabili rămân a fi cei fără posibilități, bătrâni, copii, adulțîi care muncesc cu ziua. Oameni îndurerați de singurătate, sărăcie și neputință… Să le deschidă cineva poartă, să îi asculte câteva minute, să simtă că cineva se mai gândește la ei, asta e alinarea lor. Am ajuns timpuri în care neputință,neajunsurile sunt o povara.

E trist să vezi cum se chinuie sărmanii oameni, copii, bătrâni, e trist să auzi că sunt oameni care au muncit, iar acum au rămas și fără brumă agoniselii avute. Un foc le-a mistuit tot ceea ce aveau. O familie cu 4 copii care din toată muncă lor și-au construit o căsuță cu tot ceea ce le trebuia au rămas pe drumuri, acum când nu mai este mult și vine frigul.

Comunitatea din Păstrăveni, inclusiv domnul primar, preotul au sărit în ajutorul lor, însă tot au nevoie de susținere. Oameni muncitori, oameni care și-au dorit să nu sufere copiii lor. Haideți să le dăm o mâna de ajutor, să le arătăm că nu sunt singuri în necazul lor. Cea mai mare pomană este atunci când ajuți un om aflat la marginea prăpastiei, să îi dai mâna să-l ridici.

Sunt ai noștri și într-o zi poate fiecare are nevoie de susținere. Mulțumim că ne ajutați să ajutăm!”, a transmis Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatră-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „casă arsă Păstrăveni”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007, cu mențiunea „casă arsă Păstrăveni”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate