O familie trece prin momente cumplite… APEL la solidaritate pentru repatriere, când Vasile va părăsi această lume

O mamă și fiica sa numără îndurerate zilele, orele, clipele până când soțul, tatăl, din păcate, nu va mai fi… După o lungă și grea suferință, familia lui Vasile se pregătește pentru cel mai trist eveniment.

La doar 44 de ani, Vasile se află internat în Italia, într-o clinică privată, într-un stadiu terminal al unei afecțiuni pe care nu a putut-o învinge. Întrucât costurile tratamentelor au consumat toate resursele familiei în ultimii ani, s-a cerut sprijinul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț pentru a facilita strângerea de fonduri și repatrierea lui Vasile în România, județul Neamț, când acesta nu va mai fi printre noi.

Din păcate, prognosticul nu este unul favorabil, iar suma necesară trebuie strânsă cât mai curând, procedurile de ridicare a trupului neînsuflețit din clinica privată fiind costisitoare și complicate.

Costurile se ridică la suma de 2500 de euro, iar repatrierea va fi realizată cu ajutorul unei firme de pompe funebre cu care Asociația Născută Înger a mai colaborat și în alte cazuri similare.

Asociația Născută Înger, ca de regulă, se implică în fiecare eveniment și atunci când este nevoie de noi suntem acolo, alături de cei aflați în dificultate. Ne dorim și de data aceasta să putem fi de folos acestei mame, acestei fiice. Singura lor dorință e să își vadă soțul, tatăl acasă.

Prețuiți viața! Sănătatea este cea mai importantă din lume. Fără sănătate, nu avem nimic. Îmi pare rău că încă o dată ne mobilizăm pentru un astfel de eveniment nefericit, dar sunt sigură că vom reuși și de data aceasta să aducem această mângâiere familiei. Ne dorim din suflet să vă uniți cu toții.

Pe fiecare om care poate fi de ajutor acestei familii îl rugăm să fie alături. În special, mă adresez comunei Dobreni și Bodești, unde știu că sunt niște oameni minunați care își vor aduce cu siguranță consăteanul acasă.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Mai jos puteți citi un mesaj emoționant scris de Gabriela, un membru al familiei lui Vasile:

Aluculesei Vasile-Sorin, 44 ani, din Piatra-Neamț, județul Neamț, bărbat demn și muncitor, soț iubitor și devotat, tată dedicat trup și suflet fiicei lui de aproape 16 ani. Când crezi că drumul vieții îți este lin și drept, apare necruțătoarea boală care te doboară. Încercând să ofere o viață mai bună familiei, a ales să muncească departe de casă și departe de casă l-a aflat și boala, neputința, durerea, soția fiindu-i alături în fiecare moment, adunând nopți de veghe, lacrimi și durere. Cu o dorință de a lupta pentru viață supremă. Mereu cu speranță și putere multă. Nicicum nu ar fi vrut să renunțe. A suportat cu stoicism intervențiile pe creier, tratamentele citostatice, kilometrii pe care îi făcea foarte des la clinică pentru tratamentul de recuperare.

Dar în fața sorții suntem neputincioși. O familie atât de tânără, care ar fi putut să-și crească cu bine fructul iubirii. Acum se poticnește, greu încercată și îndurerată. Răzvrătire? La ce mai folosește? Resemnare cu durere, nici ea nu ajută.

Ai vrea doar să te așezi în genunchi și să strigi cu toată forța la cer: lasă-l Doamne!!! Nu ni-l lua!!! De 2 ani de zile te-a pus la pământ, te-a lăsat fără puteri și te-a apăsat încet, încet, dar sigur. De ce ești viață atât de cruntă?! De ce nu vrei să-l lași alături de familia lui?! Dacă aș putea, aș striga în gura mare pentru ajutor!

Mai sunt câteva zile, ore, minute, secunde sau poate clipe din viața lui. Momentul tragic poate veni oricând. Vor rămâne în urma lui soția și fiica lipsite de ajutor. Locuiește în Italia, în prezent aflat într-o clinică de îngrijiri paliative… din dimineața zilei de 14 februarie sedat pentru comă indusă medicamentos din cauza neputinței suportării groaznicelor dureri.

Trebuie adus acasă, în Piatra-Neamț și așezat în locul celor drepți în cimitirul din Satul Cășăria, Comuna Dobreni, Județul Neamț.

Vă rog din sufletul meu de om să-l ajutăm ca să ajungă acasă, să le ajutăm pe soție și pe fiică ca să înfrunte momentul groaznic ce va veni în viața lor.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „repatriere Aluculesei Vasile-Sorin” – (2500 euro necesari)

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

sau puteți dona în contul personal al soției:

  • Beneficiar: Aluculesei Maria
  • IT80A3608105138238798438802

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate