O lucrare a ApaServ s-a surpat. Carabelea ar trebui să dea pe cineva afară din primărie

Azi, betonul pus deasupra unei săpături făcute de ApaServ în timpul remedierii unei avarii de pe B-dul Traian s-a afundat aproximativ 20 cm. Zona a fost încercuită și urmează să fie remediată problema.

Vina pentru acest incident aparține fără doar și poate companiei de apă sau firmei căreia i s-a încredințat lucrarea. Un asemenea incident se poate petrece doar dacă pământul a fost pus înapoi fără să fie compactat corect și în timp s-a lăsat.

Mai mult de atât, betonul pus pentru a se aduce șoseaua la forma inițială nu era corect ranforsat și nu avea nicio legătură cu ce reprezintă structura de sub asfalt a șoselei. Din păcate, ca aceasta sunt multe alte intervenții făcute în timp pe B-dul Traian și care mai devreme sau mai târziu vor ceda și se va surpa drumul în acele zone.

Deci, problema este mai mult decât clară. Aducerea drumului la starea inițială a fost făcută incorect, la fel cum s-a făcut în 99% din cazurile de săpături din Piatra-Neamț, orașul unde prima bandă este de regulă de nefolosit din cauza acestor denivelări.

Totuși, ce face oare primarul Carabelea? Primăria este administratorul drumului și în teorie cineva de la primărie, care ar trebui dat afară pe loc, are datoria să verifice aceste lucrări dacă sunt făcute corect. De ce ar trebui dat afară se va gândi Andrei Carabelea, cel care e garantul perpetuării incompetenței din primărie și apărătorul incompetenților. Răspunsul este foarte simplu. Dacă acea porțiune de șosea se surpa fix la o zi după ce inaugura primarul cu tot PNL-ul culoarul de mobilitate, interesa pe cineva că e o lucrare făcută greșit de cineva cu un an în urmă?

Din păcate, acesta este doar un exemplu de lucrare făcută pe repede înainte și neverificată de oamenii plătiți regește din primărie. În foarte multe cazuri vina nu este a primăriei, dar responsabilitatea da.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate