O lumânare lăsată nesupravegheată a dus la pagube considerabile: flăcările au cuprins mansarda și acoperișul unei case din Neamț (FOTO)

În data de 02.09.2023, la ora 04:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Bețești din comuna Rediu.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Rediu, SVSU Cândești și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul unei case locuit cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă din vecinătate.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul și mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 170 mp și bunurile materiale din interior (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de uz casnic și documente).
Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului (lumânare lăsată nesupravegheată).
Nu au fost victime
, a transmis Căpitan Irina POPA – ISU Neamț.

RECOMANDĂRI

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

✔ nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.

✔asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;

✔stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔ asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;

✔nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate