O mamă și doi copii din Săvinești au nevoie de ajutor. Un incendiu le-a răpit toată agoniseala

În seara zilei de joi, 19 octombrie, un incendiu a izbucnit într-un bloc din Săvinești (amănunte aici). În urma evenimentului nefericit, o familie cu doi copii a rămas fără agoniseala de-o viață.

Au cerut ajutorul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, iar Carmen Suciu, asistent social în cadrul asociației, s-a deplasat la fața locului pentru a analiza situația.

Alesia și Alesio locuiesc doar cu mama lor. Își doresc să aibă din nou unde dormi, să își poată face temele și să se uite la desene animate.

„Ne-au chemat în ajutor. Mama lor lucrează cu ziua, tatăl lor de șapte ani este plecat, nu țin legătura cu el. Nu au hăinuțe, rechizite, ghiozdane, nu mai au nimic.

Au nevoie de var, parchet, un geam dublu, o ușă, paturi, un șifonier, lenjerii, pături, perne, televizor. Orice ajutor este binevenit.

Totul este în mâna Lui Dumnezeu și a voastră, a celor cărora va pasă. Nu le putem ignora strigătul de ajutor. Viețile oamenilor sunt ca un puzzle. Este nevoie de timp și răbdare pentru a vedea imaginea de ansamblu. Chiar dacă trăim vremuri dificile, știu că vom reuși împreună să le dăm o mână de ajutor. Singuri nu fac față, stau în frig, totul este sinistru.

Dumnezeu le-a cruțat viața și asta contează cel mai mult. Noi putem să-i ajutăm să iasă din impas, să le redăm zâmbetul și bucuria copilăriei. Uneori este greu să tot ceri de la prieteni, să faci colecte, să iei pensiile părinților tăi, să nu îți pese nici de venitul tău, să tot faci campanii, apeluri pentru cei care îi vezi zbătându-se în neputință, însă nu mă las, cu riscul să-mi întoarcă toată lumea spatele, eu nu mă las învinsă!

Zâmbetul copiilor când le duc daruri, zâmbetul bătrânilor când le duc masa, medicamentele fac mai mult decât orice! Vreau să reușim să ne căutăm resursele în suflete și să dăruim din puținul puținului pe care îl avem! Știu, mulți suntem împovărați de griji, nevoi, dar o felie de pâine din pâinea noastră mai poate mânca și cel care nu o are! Să gândim cu inima, dragilor! Destinul fiecărui copil ar trebuie să conteze.

Într-o lume dominată de incertitudine și dezbinare, noi suntem ca niște săgeți. Dacă suntem pe cont propriu, suntem fragili și vulnerabili, dar dacă găsim o cale de a rămâne uniți, de a nu ne mai împărți în tabere, nimic nu ne poate frânge. Avem nevoie unii de ceilalți mai mult ca oricând, avem nevoie de a nu arăta cu degetul, ci de a întinde o mână. Poate că a înțelege și a ajuta o persoană nu schimbă întreagă lume, dar poate schimba lumea acelei persoane.”, a declarat Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „ajutor pentru Alesia și Alesio”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate