O nouă grădiniță din municipiul Roman va fi reabilitată prin PNRR

A fost aprobată finanțarea pentru reabilitarea energetică a Grădiniței cu Program Normal de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență vom continua modernizarea și dezvoltarea sistemului de învățământ din municipiul nostru. Așa cum știți, am căutat în permanență ca actul de educație de la Roman să se desfășoare în cele mai bune condiții, în unități moderne și actualizate din punct de vedere al bazei materiale.

Pe lista proiectelor din cadrul PNRR, aprobate în cadrul primului apel, se află atât reabilitarea energetică a Grădiniței „Muguri de lumină”, aflată pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 44, cât și Grădinița cu Program Normal din strada Cuza Vodă nr. 9 bis – structură a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Această clădire a suferit diverse degradări în cei 96 de ani de existență, unele dintre acestea fiind reparate, însă construcția nu a beneficiat de o investiție semnificativă în ultimii ani. Opinia specialiștilor a fost că această clădire are nevoie de refacerea elementelor care compun anvelopa și instalațiile – lucrări de reabilitare  termică.

Astfel, proiectul prevede soluții de modernizare care constau în: izolație termică pe conturul golurilor de tâmplărie pe toată grosimea pereților, izolația plăcii de la parter cu vată minerală rigidă, înlocuirea completă a ferestrelor existente cu tâmplărie nouă din PVC prevăzută cu geam tripan, reconsiderarea instalațiilor sanitare prin reproiectarea acestora, înlocuirea sistemului de încălzire, reproiectarea și executarea unui sistem de iluminat și echiparea clădirii cu sistem de ventilare.

Valoarea eligibilă pentru reabilitarea grădiniței este de 1.175.351 lei, la care se va adăuga și contribuția din bugetul local, după realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI).

Așa cum am promis, investițiile în educație continuă și nu ne oprim aici! Continuăm să dezvoltăm Romanul prin atragerea de fonduri europene!”, a transmis Leonard Achiriloaei – primarul municipiului Roman.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate