O nouă întâlnire „Cultura sănătății“, la Biblioteca Județeană

La Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț continuă seria de prelegeri-dialog din cadrul proiectului „Cultura sănătății“, susținute de scriitorul și psihologul Vasile Baghiu.

Noua întâlnire, cu tema „De ce este sănătos să citim?“ va avea loc marți, 25 aprilie 2023, începând cu ora 10.00, la Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene, cu participarea elevilor clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Elena Cuza“ Piatra-Neamț, coordonați de prof. Adina Dumitrașcu.

„Cultura sănătății“ este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Direcția de Sănătate Publică Neamț și găzduit de Biblioteca „G.T. Kirileanu“, dedicat comunității și cu precădere mediului școlar, în scopul informării cu privire la conceptul de sănătate în sensul de îmbunătățire a calității vieții, având mai multe aspecte principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional. De asemenea, prin tematica proiectului sunt promovate valorile importante ale vieții personale și sociale (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fairplay-ul, cultura etc.), care influențează calitatea trăirilor și starea de sănătate.

Promotorul acestui proiect este psihologul și scriitorul Vasile Baghiu de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății.

În prelegerile-dialog susținute de Vasile Baghiu sunt explorate teme legate de sănătate, cu deschidere pentru interdisciplinaritate, precum și pentru dialog.

Vasile Baghiu este scriitor, creatorul „himerismului poetic“, autor al mai multor volume de poezie și proză, fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România, autor, de asemenea, de manuale de specialitate medicală; este prezent cu traduceri din opera sa în diferite spații culturale din străinătate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate