O nouă performanță uriașă a sportivei originare din Neamț, Bianca Ghelber: Calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, excepționala atletă originară din Neamț, Bianca Ghelber, și-a asigurat oficial prezența la Jocurile Olimpice Paris 2024. Bianca Ghelber se află la a patra participare la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Tokyo 2020.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august 2024. 

Sportiva noastră a reușit să îndeplinească baremul olimpic de calificare la aruncarea ciocanului, la Kip Keino Classic Nairobi (Kenya), competiție din cadrul World Athletics Continental Tour Gold. Bianca s-a clasat pe poziția a doua, cu o aruncare de 74.06 m, depășind baremul impus de World Athletics, cu 6 cm.

Podiumul a fost completat de către americanca Janee Kassanavoid, cu 75.99 m și de Beatrice Nedberge Llano (Norvegia), cu 70.77m.

informează clubul sportiv Steaua

La revenirea în țară, pe 22 aprilie, Bianca Ghelber, a fost primită cu flori de către oficiali ai Clubului Steaua, ai FR Atletism, dar și de către antrenoarele Mihaela Melinte și Mirela Țermure.

„Atleta noastră va bifa astfel a patra participare la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Tokyo 2021. Felicitări, Bia! Mult succes la Paris!”, au mai transmis reprezentanții clubului Steaua.

***

Bianca Ghelber (născută Perie) este originară din Roman, și face performanță la probele de aruncarea ciocanului. Este antrenată de Mihaela Melinte, fostă campioană mondială la probă de aruncare a ciocanului.

FOTO: cosr.ro

În 2012 a fost declarată cetățean de onoare al municipiului Roman.

Este triplă campioană mondială de junioare, între 2005 și 2007, și dublă campioană europeană de junioare în 2007 și 2008. La Campionatele Europene de tineret din (U23) din 2011 a câștigat medalia de aur și la Campionatul Mondial din același an obținut locul 6.

În anul 2021 Bianca Ghelber s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 prin locul ocupat în clasamentul mondial. A obținut locul 6 cu o aruncare de 74,18 de metri, stabilind un nou record personal. La Campionatul Mondial din 2022 s-a clasat din nou pe locul 6. Tot în 2022, nemțeanca Bianca Ghelber a obținut aurul la Campionatele Europene de la Munchen.

De asemenea, Bianca Ghelber (SCM Bacău/CSA Steaua, antrenori Mihaela Melinte, Ana Mirela Țermure) s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului, în ultima zi a Cupei Europei de la Leiria – Portugalia, duminică, 10 martie 2024.

Întregul palmares poate fi văzut aici – click.

***

Atleta a acordat un scurt interviu pentru contul oficial de Facebook al Clubului Steaua la revenirea în țară din Kenya:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate