O nouă ședință a Colegiului Prefectural, condusă de Adrian Niță

Zilele trecute a avut loc o nouă ședință de Consiliu Prefectural în județul Neamț, sub conducerea Prefectului Adrian Niță. În cadrul acestei ședințe, au fost prezentate raportările anuale ale unor instituții importante din domeniile agriculturii, sănătății publice și îmbunătățirilor funciare.

Ședința de Consiliu Prefectural a reprezentat o oportunitate importantă pentru evaluarea activităților desfășurate în aceste domenii și pentru identificarea direcțiilor viitoare de acțiune. Prefectul Adrian Niță și membrii Consiliului și-au exprimat recunoștința și aprecierea lor pentru eforturile depuse de aceste instituții în beneficiul comunității din județul Neamț.

Dragi nemțeni,

Am condus ședința Colegiului Prefectural din luna aceasta, o întâlnire în care au fost prezentate raportările anuale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Direcției de Sănătate Publică și Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Neamț.

APIA – Centrul Județean Neamț a înregistrat până acum, în campania 2023, un total de 20.715 cereri de ajutor pentru o suprafață de 178.384,62 hectare. În același timp, instituția s-a dedicat sprijinirii fermierilor, eliberând până la data de 22 iunie 2023, 132 de adeverințe de înregistrare fermier pentru o suprafață totală de 16.999,76 hectare, facilitând astfel accesul la credite pentru activități agricole.

Am aflat și de la Direcția de Sănătate Publică Neamț că, de la începutul anului 2022 până în prezent, s-au aplicat 117 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de igienă, incluzând 40 avertismente și 71 de amenzi, totalizând 260.300 lei. În plus, activitatea a fost suspendată la 6 unități.

Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Neamț, sub umbrela Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, și-a continuat activitatea în teritoriul administrativ al județului Neamț, administrând o suprafață de 53.157 hectare, dintre care 6.181 ha pentru irigații, 10.936 ha pentru desecare și 36.040 ha pentru combaterea eroziunii solului.

Îmi exprim aprecierea pentru reprezentanții acestor trei entități și colegii lor, pentru eforturile depuse în perioada supusă raportării! Fiecare acțiune întreprinsă în beneficiul cetățenilor este esențială și este datoria noastră, ca funcționari publici, să ridicăm standardul de viață al cetățenilor.

Continuăm să lucrăm împreună pentru o comunitate mai bună!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, după încheierea ședinței.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate