O parte dintre transportatorii județeni de persoane se pregătesc de faliment, cealaltă parte de succes

S-a votat la Consiliul Județean un proiect care stabilește noi reguli în transportul în comun de persoane. Noi am analizat acest proiect și noile reguli. Am cerut consultanță de la experți din cadrul Registrul Auto Român. Am discutat și cu transportatorii avantajați, și cu cei dezavantajați și concluziile ar fi următoarele:

Conform experților de la RAR, regulile impuse prin noul regulament sunt legale, dar, din păcate, unii savanți din presa locală s-au grăbit să iasă cu concluzii eronate, semn că nu au avut bunul simț să sune la un specialist neimplicat în transportul de persoane din Neamț să înțeleagă ce e cu categoriile în care se înscriu autobuzele.

Plasând noile reguli în contextul istoric al transportului de persoane din Neamț, nu putem să spunem că nu avem suspiciuni că cineva de pe la biroul de transport din consiliul județean sau chiar firma care ar fi făcut studiul pentru transportul de persoane din Neamț nu ar fi făcut vreo magie să ajute câteva firme, dar nu vrem să luăm friptura de la gura colegilor de presă care au început subiectul fără să îl înțeleagă. Rezolvă ei misterele și problemele transportatorilor dezavantajați.

Dincolo de criteriile noi care dezavantajează pe unii sau avantajează pe alții, problema transportului județean de persoane rămâne în curtea transportatorilor din Neamț. De fapt, ei sunt problema. Ei sunt cei care închid ochii și acceptă ca unii dintre ei să facă de ani de zile transport de persoane în condiții improprii, să facă evaziune fiscală ca în codru și să mituiască pe toată lumea.

Atât timp cât fiecare transportator de persoane din Neamț își va vedea doar de treaba lui și va permite ca în domeniul lui de activitate să fie tot felul de șmecheri care știu bine tabla împărțirii, nu se va ajunge niciodată la nimic bun.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate