O poveste despre „complexitatea simplității” cu Gabriela Banu, director Casa Corpului Didactic Neamț (VIDEO)

Fiecare om vine pe pământ cu o misiune, având un talant pe care va ști, mai mult sau mai puțin, să îl înmulțească.

Gabriela Banu, director al Casei Corpului Didactic Neamț și-a transformat visele în realitate prin muncă, implicare, seriozitate, perseverență.

Invitată în cadrul emisiunii „Oameni printre oameni”, alături de realizatoarea și moderatoarea Simina Teodorescu, a vorbit despre visuri, reușite și eșecuri, despre oamenii întâlniți de la care a învățat și învață mereu, despre iubirea de a fi în mijlocul elevilor și pasiunea pentru călătorii.

La terminarea liceului și-a îndreptat pașii spre Academia de Studii Economice, însă destinul îi scria o altă filă. O ușă închisă „a fost o tragedie pentru mine, mai ales că eram unul dintre cei mai buni absolvenți ai liceului. Toată lumea avea așteptări de la mine...” A urmat Facultatea de Mecanică și acest aspect i-a adus multe satisfacții, a făcut ceea ce-i place, a legat prietenii și s-a clădit ca om de valoare.

”Acolo cred că m-am format ca om, am învățat foarte multe ascultând, văzând și cel mai mult cred că am învățat de la așa nu. Toată viața, atunci când am văzut că ceva ce nu îmi place, am spus: eu nu o să fac așa.”

Și-a lăsat amprenta prin activitatea desfășurată în orașele Miercurea Ciuc, Roman și Piatra-Neamț și înainte de a aștepta să îi ofere orașul, comunitatea, a oferit ea minte, suflet, caracter.

În mijlocul elevilor se simte liberă. Liberă să dăruiască, să accepte, să înțeleagă, să îndrume și le cere elevilor săi să își urmeze visul și să aleagă în funcție de ceea ce își doresc ei.

De ce este Gabriela Banu un om complex? Datorită activităților și implicării în familie, societate, învățământ, antreprenoriat, politică și multe altele care au împlinit-o ca om și asupra cărora a așezat eleganță, caracter și seriozitate.

Dacă ar da timpul înapoi ar parcurge același drum.

Povestea unei complexități simple în materialul video de mai jos. Vizionare plăcută!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate