O româncă din Agapia, premiată în Italia pentru activitatea din prima linie în cadrul Crucii Roșii

FOTO: La Sesia

Doinița Vieru, originară din comuna Agapia, județul Neamț, a emigrat în Italia în urmă cu 26 de ani. Ca orice emigrant, a pornit de jos.

„Am făcut toate muncile umile în Italia, am avut un magazin, am lucrat la un magazin românesc. În 2019 am început să fac voluntariat la Crucea Roșie Italiană. Ajutam pe cine avea nevoie de orice.

Când a început pandemia, lucram și pe ambulanță cu permis special de conducere. După un an de voluntariat și o grămada de cursuri, m-au angajat cu contract nelimitat și sunt o româncă foarte apreciată din zona Vercelli, în nordul Italiei. Mulțumesc din inimă și sunt mândră că sunt româncă.”, ne-a declarat Doinița Vieru.

Pe 20 ianuarie 2024, cei mai curajoși oameni din prima linie care s-au luptat cu pandemia în perioada 2020-2022 au fost premiați cu medalii și diplome naționale și provinciale. Nemțeanca Doinița Vieru este unul dintre aceștia.

Primarul localității Vercelli, Andrea Corsaro, prezent la ceremonia de premiere și citat de publicația La Sesia, a amintit de dramatismul momentelor din pandemie și de munca excepțională a voluntarilor: „A fost cu adevărat o perioadă, după cum s-a subliniat, de mare eroism. Chiar nu știam cu ce trebuie să ne confruntăm: eram cu toții lipsiți de experiență pentru ceva ce era necunoscut. Toate acestea au adus o capacitate de răspuns suplimentară datorită colaborării și spiritului extraordinar care a animat întotdeauna Crucea Roșie Italiană și toți membrii săi. (…) Recunoașterea, reprezentată de această ceremonie, constituie un simbol a ceea ce este o mulțumire sinceră din partea întregii comunități Vercelli către voi toți. Mulțumesc.”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate