O tânără dintr-o familie originară din Piatra-Neamț, printre primele victime la granița dintre Israel și Fâșia Gaza

FOTO: IDF

Iael, o tânără de doar 20 de ani, soldat în armata israeliană, a căzut la datorie în primele atacuri ale militanților Hamas la granița dintre Israel și Fâșia Gaza. Potrivit unui reportaj Adevărul, în care unchiul tinerei decedate din Buzău povestește drama prin care trec apropiații, Iael provenea dintr-o familie care a plecat din Piatra-Neamț în anii ’60 pentru a se stabili în Ashkelon, sudul Israelului.

În ziua atacurilor Hamas, pe 7 octombrie, Iael se afla în misiune într-un turn de supraveghere situat în unitatea de graniță de lângă Ashkelon. Trupul său neînsuflețit a fost găsit ulterior alături de alte zeci de trupuri ale unor femei din armata israeliană.

Tânăra este cea care a observat din turn infiltrarea militanților Hamas la graniță, alertând unitatea, potrivit unchiului său, Lev. Din păcate, soldații aflați la fața locului au fost luați prin surprindere de atacatori și au fost sacrificați, neputându-se apăra.

Tânăra caporal Iael a fost înmormântată zilele trecute, cu onoruri militare. Pentru familie, ea a plecat din această viață ca un erou.

Un reportaj video aici.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate