O voce de necontestat: Subprefectul PNL dezvăluie motivul închiderii gropii de gunoi din Piatra-Neamț (VIDEO)

Subiectul zilei este închiderea gropii de gunoi de la Piatra-Neamț în urma respingerii solicitării revizuirii autorizației integrate de mediu pentru depozitul ecologic de deșeuri din zona Vânători. Anunțul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat de presă venit din partea primăriei Piatra-Neamț (îl puteți citi AICI).

Pentru a nu fi acuzați de imparțialitate și antipatii politice de conducerea liberală a primăriei Piatra-Neamț, vom prezenta, mai jos, un punct de vedere, care nu poate fi contestat de cei care fac apel la obiectivitate și prezentarea purului adevăr, din partea unui lider PNL Neamț, respectiv subprefectul Iulian Jugan, care explică faptul că motivul principal al închiderii gropii de gunoi este amânarea din 2020 până în prezent a municipalității în depunerea documentației solicitate pentru revizuirea autorizației integrate de mediu.

Pe 29 mai, la sediul Instituției Prefectului Neamț a avut loc o ședință de Colegiu Prefectural, în cadrul căreia au prezentat rapoartele de activitate reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, Agenției pentru Protecția Mediului și Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Una dintre problemele ridicate în ședința de Colegiu Prefectural a fost aceea a gropii de gunoi din Piatra-Neamț. Pe lângă cele menționate de conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Neamț care a avertizat asupra riscului de închidere a gropii de gunoi de la Piatra-Neamț (detalii AICI), subprefectul liberal Iulian Jugan a pus punctul pe i.

Au trecut ani de zile în care s-au cerut niște obligații, plan de închidere, instalații de mutat în depozit și au tot evitat. Am fost la tot felul de discuții cu ei, de fiecare dată au spus că vor finaliza procedura. Nici nu se poate amâna la nesfârșit situația aceasta.

De altfel, situația nu este una deloc roz pe zona de colectare a deșeurilor. Din cantitatea de 117.000 de tone 70% aproximativ sunt depozitate în amestec. Practic se iau, nu se colectează selectiv și se duc în depozit. Vreau să vă informez că ținta este de 70% invers. Adică ar trebui să reușim să reciclăm 70%.

SMID-ul are principiul acesta funcțional și aici cred că APM o să facă o informare și către Garda de Mediu și ADI EcoNeamț să impună salubriștilor încadrarea în țintă pentru că vom risca să intrăm în infringement.

Este enorm, 70% din deșeurile colectate să fie duse pe depozit. (…)

E o notă de control de la Garda de Mediu Bacău, trimisă de Garda Națională, și le-au impus pe lângă amenda pe care au primit-o să obțină un punct de vedere. Orice tip de deșeu depozitat trebuia să aibă un act de reglementare de la APM.”, a declarat subprefectul PNL, Iulian Jugan.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate