O zi tristă pentru Piatra-Neamț: Tăiere nemiloasă a copacilor în cartierul Precista, în zgomot de drujbe și în plină perioadă de vegetație (VIDEO)

*Locatarii au fost ignorați în ciuda semnalelor de alarmă trase și au asistat neputincioși la distrugerea copacilor verzi.

Îngrijorarea a umplut cartierul Precista din Piatra-Neamț astăzi, când zgomotul înfiorător al drujbelor a răsunat prin aer. O serie de copaci, aflați în plină perioadă de vegetație, au căzut victime tăierii nemiloase. Chiar și în fața apelurilor locatarilor din zonă, care au cerut cu insistență găsirea unor soluții alternative, inevitabilul s-a produs, iar consecințele sunt devastatoare. (Încă din luna aprilie am avertizat: https://www.ziarpiatraneamt.ro/cetatenii-din-precista-se…)

Cu toate că există promisiuni de îmbunătățire a mobilității urbane și de creare a unui cadru mai modern, nimeni nu se aștepta ca acestea să vină la un asemenea cost. Copacii care adăposteau trotuarele, oferind umbre răcoroase și frumusețe naturală, au fost tăiați fără milă. Coroanele lor verzi au fost măcelărite brutal.

În timp ce orașul se dezvoltă și se transformă, ar trebui să ne amintim mereu de importanța protejării naturii și a frumuseții sale. Pierderea unui singur copac poate avea un impact semnificativ asupra mediului și asupra comunității noastre. Da, sunt promisiuni ca se vor planta alți copaci în loc, însă măcar din bun simț pietrenii meritau o explicație înainte de a fi puși în fața faptului împlinit.

Video primit de la un cetățean indignat:

Cu câteva ore înainte de măcel:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate