Oamenii legii – permanent printre cețăneni, pentru cetățeni

La data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, alături de cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț și polițiștii locali, au continuat acțiunile cu efective mărite, aflându-se printre cetățeni în vederea asigurării unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea infracțiunilor comise cu violență și combaterea consumului de substanțe interzise, cu consecințe imprevizibile, din cele mai grave.

Totodată, acțiunile au vizat și identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care practică cerșetoria sau tulbură în orice mod liniștea publică.

Pentru că ne dorim creșterea gradului de siguranță rutieră, în contextul unui aflux mare de turisti, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate  în trafic.

În timpul acțiunilor au fost legitimate 118 de persoane și au fost verificate aproximativ 99 de vehicule.

Activitățile operative ale polițiștilor s-au desfășurat pe mai multe paliere, acestea fiind concomitente cu o acțiune organizată de polițiștii rutieri pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă limitele legale de viteză.

Astfel, în cadrul acțiunilor, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, fiind reținut în vederea suspendării, un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, conducătorii auto au fost informați cu privire la modificările legislative.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate