Oana Bulai: „Evenimentul dedicat IEI nu a fost doar despre distracție și voie bună, el a însemnat, mai presus de orice, o sărbătoare închinată tradițiilor și valorilor noastre românești”

„Evenimentul dedicat IEI nu a fost doar despre distracție și voie bună, el a însemnat, mai presus de orice, o sărbătoare închinată tradițiilor și valorilor noastre românești.”, a transmis Oana Bulai, Deputat PSD Neamț.

Oana Bulai, Deputat PSD Neamț, a transmis un mesaj de recunoaștere și mulțumire către cei care au contribuit activ la conservarea datinilor străbune și care au reprezentat poporul român în plan internațional. Acești oameni remarcabili au fost premiați pentru eforturile lor deosebite în promovarea culturii și tradițiilor românești.

Printre cei premiați se numără personalități de marcă precum IPS Ioachim – Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Simona Bucura Oprescu – deputat și colecționară a peste 70 de costume populare din zona Muscelului, Tibor Selymes – fost fotbalist la echipa națională din Generația de Aur și antrenor, Mihai Olteanu – pictor, Andreea Diana Tănăsescu – inițiatoarea Mișcării Le Blouse Roumaine și a iei românești în plan național și internațional, Iulia Butnariu – muzeograf și director al Muzeului de Istorie, Agnes Toma – creatoare de modă, Bianca Perie – sportivă, dublă campioană mondială la aruncarea ciocanului în categoria de tineret, Florin Mircea Zaharescu – sculptor și pictor, Mihaela Ciobanu – muzeograf și directorul Muzeului de Artă din Roman, Ionela Lungu – meșter popular, recunoscută atât la nivel național, cât și internațional.

„Le mulțumesc pentru că ne-au fost alături și au înmânat trofeele lui Asaftei Ion – președintele Consiliului Județean Neamț, Adrian Nita – prefectul județului,, Catalin Manea – deputat, Florentina Luca Moise – Inspector școlar general, Carmen Elena Nastasă – directoarea Centrului județean de cultură și artă “Carmen Saeculare”, Bogdan Dumea – secretar de stat, Stefan Popescu – vicepreședintele PSD Roman, Alexandru George Bălan – vicepreședinte PSD Roman, George Biciusca, vicepreședinte al PSD Roman, și Luca Țonea – președintele Ligii elevilor.”, a mai transmis Oana Bulai.

Evenimentul, intitulat „Cu mândrie, poartă IE!”, a strălucit și mai mult datorită prestațiilor extraordinare ale artiștilor invitați. Adriana Ochișanu și Fanfara lui Andrii (trupa Modern) au oferit un spectacol impresionant, iar Ansamblul Floricica de la munte a încântat publicul prezent. De asemenea, peste 100 de tineri artiști romașcani și din alte locuri au participat la eveniment și au bucurat audiența cu cântecele lor.

Deputatul Oana Bulai le-a mulțumit tuturor celor implicați pentru contribuția lor deosebită și pentru un eveniment cu totul și cu totul deosebit. Această manifestare a reprezentat o oportunitate de a celebra și promova tradițiile și valorile culturale ale românilor, evidențiind importanța conservării și promovării patrimoniului cultural al țării.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate