Oare vrea cineva să se oprească apa în Piatra Neamț ca să aibă motive de scandaluri politice?

Săptămâna trecută am asistat cu toții la niște scene de-a dreptul „copleșitoare”, în care domnul primar Andrei Carabelea, om serios, a fost filmat în timp ce se juca cu niște rățuște pe care scria „PSD”, într-o groapă plină cu apă. E bine de știut că această groapă a fost făcută de Moldocor, nu de ApaServ, așa cum încerca primarul să inducă din respectiva filmare. Ulterior, groapa a fost astupată, bineînțeles, tot de Moldocor, desigur fără ca problema să fie rezolvată.

De ce era presiunea așa de mare pe cei de la ApaServ să intervină? Vă explicăm în cele ce urmează.

Dacă ApaServ ar fi intervenit pentru a remedia avaria la conductă (ținem cont că problema nu este încă rezolvată, iar apa continuă să se piardă, dar subteran, din cauza acoperirii făcute de cei de la Moldocor), atunci întregul oraș ar fi rămas fără apă timp de 72 de ore. Pierderea estimată era de doar 15 metri cubi de apă pe zi. Totuși, în cazul în care cei de la Primărie reușeau să-i forțeze pe cei de la ApaServ să remedieze avaria, ar fi trebuit să oprească conducta de alimentare a municipului Piatra Neamț (si implicit apa în tot orașul) timp de 3 zile (!). Dar cei de la ApaServ nu s-au lăsat intimidați, au luat decizia corectă de a nu lăsa oamenii din Piatra Neamț fără apă de sărbători, cu toate că ar fi dat foarte bine pentru propaganda electorală: „trei zile fără apă în Piatra Neamț din cauza ApaServ”.

Considerăm că este bine să cunoașteți și dumneavoastră, stimați cetățeni, aceste lucruri, pentru că există cineva (știm cu toții cine) care încontinuu vă învață cum să urâți pe altcineva.

Aceasta este opinia noastră. Știm că la Piatra Neamț e din ce în ce mai dificil să ai opinii. Te trezești cu tot felul de probleme dacă ai prea multe opinii, Dar, din fericire, încă mai avem o Constituție care ne dă voie să avem propria opinie despre orice și despre oricine., chiar dacă nu îi convine domnului primar.

Deci, ca o recapitulare scurtă: băltoaca în care s-a jucat cu rățuștele domnul primar Andrei Carabelea, om serios, a fost săpată de Moldocor, firmă se află sub un contract cu primăria, iar astuparea găurii fără rezolvarea problemei s-a făcut tot de către Moldocor, iar acum s-a așternut liniștea pentru că nu le-a ieșit treaba cu opritul apei timp de trei zile la Piatra Neamț.

Din câte am înțeles, această problemă se va remedia în momentul în care cei de la Moldocor vor cupla alte conducte la magistrală în alte puncte ale orașului, pentru că atunci se va opri apa și vor putea face această spărtură care, după cum vă spuneam, nu este chiar de speriat – 15 metri cubi de apă în pierdere pe zi la o conductă magistrală, este posibil să se încadreze chiar în normalitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate