Oficial, primarul e în concediu, dar pe Facebook apare pe șantiere la început de an. Reacția prefectului Adrian Niță

Primarul Andrei Carabelea a început anul cu o activitate intensă pe rețelele de socializare, postând aproape zilnic imagini video de pe șantierele din Piatra-Neamț, lăsând să se înțeleagă că în această săptămână s-a lucrat de zor și că primarul s-a deplasat fizic la fața locului pentru a vorbi cu șefii de șantier și a prezenta investițiile.

„Am început Noul An cu vizite pe teren la mai multe proiecte în desfășurare, pe care le vom finaliza în curând.” – așa și-a început primarul seria de clipuri de pe șantiere pe pagina sa de socializare.

Ne-am deplasat și noi pe unul dintre șantierele prezentate, în zi, teoretic, lucrătoare, și, din păcate, bătea doar vântul. Nici urmă de muncitori.

E an electoral, e de înțeles că există și anumite interese de imagine. Niciun cetățean cât de cât familiarizat cu ce se întâmplă în precampaniile electorale nu e străin de faptul că, în general, politicienii mai apelează uneori și la diverse regii pentru a prezenta anumite lucruri în favoarea lor.

Oficial, primarul e în concediu la început de an. Neoficial, ar fi la schi, în Austria. Pe facebook, este pe șantiere, alături de muncitori care în viața reală nu lucrează în aceste zile.

Pietrenii nu sunt naivi și pot să înțeleagă singuri ideea de ansamblu, fără să explicăm prea mult.

Pe fondul acestei situații, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a reacționat cu un mesaj pe pagina sa de socializare, mesaj care este în asentimentul multor pietreni care nu își permit concedii în altă țară pentru a scăpa de mizeria și aspectul dezolant al orașului în care locuiesc.

În timp ce municipiul Piatra Neamț este sufocat de numeroasele șantiere deschise și nefinalizate, care afectează viața cotidiană a cetățenilor de mai bine de trei ani, primarul pare să se concentreze mai mult pe crearea unei imagini publice favorabile decât pe rezolvarea efectivă a acestor probleme.

Recent, s-a lăudat cu vizitele sale de început de an la unele obiective ce se află în administrarea Primăriei. Domnul primar ne anunța joi, pe pagina sa de Facebook, că “am început noul an cu vizite pe teren la mai multe proiecte în desfășurare”, atașând și un clip în care vrea să ne arate tuturor cât de preocupat este de soarta investițiilor din oraș. Vineri, ne urează încă o dată “La mulți ani” și ne încântă privirile cu alte două filmulețe prin care ne prezintă cât de activ este la început de an domnia sa.

Totul ar fi minunat dacă orașul nu ar arăta ca în Gaza sau dacă domnul primar nu ne-ar minți prezentând niște clipuri preînregistrate, în timp ce, se pare, că își petrece timpul liber pe pârtiile din Mallnitz – AUSTRIA, după cum reiese din postările apropiaților.

Este timpul ca primarul să își alinieze acțiunile cu promisiunile și să demonstreze prin fapte, nu doar prin acțiuni de propagandă, că este cu adevărat dedicat îmbunătățirii situației din orașul nostru. Cetățenii merită transparență, angajament real și rezultate concrete!

Domnule primar, este adevărat că sunteți în Austria în vacanță? Sunt bune condițiile de acolo? Parcări au suficiente? Drumurile până la pârtiile de schi sunt bune, că în Piatra Neamț abia le putem folosi pentru a ajunge la serviciu.

a declarat Adrian Niță.

Foto: Mallnitz – Austria, Piatra Neamț – România / Sursa: Adrian Nita

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate