ONGfâșNeȚ, proiectul promotor al ONG-urilor nemțene, a ajuns la final

Comunicat de presă

Duminică, 28 aprilie, a avut loc primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț! Evenimentul de final al proiectului #ONGfâșneț, târgul de ONG-uri a celebrat întreaga activitate a proiectului, conectând oamenii cu poveștile inspiraționale ale ONG-urilor. Într-o atmosferă captivantă, pe Platoul Curtea Domnească din Piatra-Neamț, organizațiile și oamenii din oraș au stat la povești și au petrecut o după-amiază plină de activități împreună!    

Organizațiile sunt factorii determinanți ai schimbării de care are nevoie o comunitate. Fac o muncă relevantă și generează schimbări extraordinare, dar impactul lor rămâne, de multe ori, în umbră. De aceea, organizarea primului târg de ONG-uri drept evenimentul de final al proiectului #ONGfâșNeȚ a fost o idee oportună! Fiecare ONG a avut propriul stand și a organizat o activitate atractivă și reprezentativă pentru vizitatori. Dorim să le mulțumim și pe această cale pentru implicare”, a precizat Loredana Dinu, manager de proiect.

Cele 11 organizații nemțene care au participat sunt: Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”, Fundația Autonom, Fundatia Motivation România, Asociația Născută Înger, Asociația Sens Civic, AIL Roman 2002, Centrul de Incubare Creativ-Inovativ de Afaceri (CICIA), Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – LUCEAFĂRUL, HAM Piatra-Neamț, O facem Piatra-Neamț, Asociția Ajungem Mari. Acestea, alături de membrii și voluntari, au pregătit activități captivante pentru toți cei prezenți: Mini-quizz, ateliere handmade, baloane buclucașe, ateliere de joacă, reciclare creativă, pictură pe față și multe surpize!

Timp de 12 luni, Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” a implementat proiectul #ONGfâșNeț, ale cărui obiective principale s-au îndreptat spre promovarea activităților ONG-urilor și informarea publicului larg cu privire la impactul pe care sectorul neguvernamental îl are în judetul Neamț. Aflat la final, proiectul a ajuns în mod direct la peste 100 de persoane care s-au implicat în activități ale organizațiilor, iar rezultatele proiectului la aproape 22000 de locuitori ai județului Neamț.

Activitățile proiectului #ONGfâșNeț au fost organizate de tineri voluntari, motivați și dornici de a construi o comunitate puternică, sub îndrumarea cu suflet a doamnei Lore. Evenimentele și activitățile proiectului au avut rolul de a dezvolta o percepție pozitivă la nivelul publicului tânăr (și nu numai) cu privire la rolul, munca și provocările întâlnite în ONG-uri. Jungla Urbană 2024 #CivilSociety Edition, cele 10 reprezentații ale Caravanei de Teatru Forum, Ziua Porților Deschise și ongREconnect #ONGfâșneț, seria de 10 podcast-uri L’ONG Story Short și platforma ONGneamt.ro sunt doar o parte dintre activitățile care au consolidat societatea civilă și au adus mai aproape de public dialogul deschis și activitatea organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț.

Activitățile asociației pot fi urmărite în continuare pe pagina de Facebook a organizației (Asociatia De Sprijin Comunitar ACS), pe pagina de Instagram (acs_piatra_neamt), pe canalul de YouTube (@ACSPiatraNeamt) și pe site-ul voluntariatneamt.ro.              

                                         

Despre proiectul #ONGfâșNeȚ

Proiectul este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț prin îmbunătățirea imaginii publice a acestora în rândul publicului.

Despre Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”

Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării tinerilor și participării active la viața comunității, a cărei misiune este încurajarea tinerilor să fie lideri ai propriei vieți și să învețe să-și asume responsabilitatea pentru alegerile și acțiunile lor, într-un spirit de autodeterminare și independență. Viziunea noastră este să construim o societate în care tinerii sunt actori activi și creativi în modelarea propriilor destine. Ne propunem să creăm o cultură a colaborării și a implicării active, unde fiecare tânăr este motivat pentru a produce transformarea pozitivă a societății. Oferind sprijin și resurse tinerilor, ajutăm la formarea unei noi generații de lideri responsabili și implicați care devin artizanii unui viitor de succes. Prin activitățile și proiectele desfășurate, asociația contribuie de peste 23 de ani la dezvoltarea tinerei generații și încurajează participarea activă a tinerilor la viața comunității din județul Neamț. Creăm o comunitate în care tinerii sunt autonomi, responsabili și angajați în propria dezvoltare! Mai multe detalii despre proiectele asociației pe www.voluntariatneamt.ro.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate