Orașul din Neamț unde SĂNĂTATEA este prețuită. Cum s-a schimbat Spitalul de la Târgu-Neamț, cu Harpa primar

Puțini sunt cei care își mai amintesc cum arăta Spitalul din Târgu-Neamț în 2012, înainte ca târgoveții să își aleagă un nou primar, în persoana lui Daniel Vasilică Harpa, actual președinte al PSD Neamț si candidat în prezent pentru funcția de președinte al Consiliului Judetean Neamț.

„Mi-au rămas întipărite în minte imaginile dezolante de la Urgențe, lighenele de la Maternitate, aparatura medicală învechită, băile de la capătul holului… oamenii triști care veneau cu o boală și riscau să plece cu două,” ne-a declarat Daniel Vasilică Harpa,

Cu oameni competenți în echipa sa și o colaborare constantă cu conducerea spitalului, cu sprijinul guvernului social-democrat si prin accesare de fonduri nerambursabile de milioane de euro pe toate axele posibile de finanțare, s-au modernizat treptat mai toate secțiile spitalului de sub Cetatea Neamț.

„Am pus cu toții suflet. Au dispărut lighenele și au apărut saloane cu băi proprii. Avem acum RMN și aparatură medicală de ultimă generație. Am atras medici noi și a crescut numărul de specialități. Am văzut din ce în ce mai mulți pacienți mulțumiți de actul medical și de condițiile hoteliere din spital.”, spune primarul Daniel Vasilică Harpa.

Tuturor oamenilor care s-au implicat și se implică alături de el în modernizarea constantă a unității spitalicești, Harpa le mulțumește.

În prezent, la Spitalul din Târgu-Neamț se derulează un proiect privind reabilitarea și dotarea pavilionului central al spitalului, unde funcționează secțiile de Medicină Internă și compartimentele de Gastroenterologie, Diabet, Obstretică-Ginecologie și Neonatologie, dar și Capela unde pacienții și cadrele medicale îl au pe Dumnezeu aproape. O clădire monument istoric, ridicată acum peste 170 de ani, pe care reușește să o modernizeze în totalitate cu fonduri nerambursabile.
„Pentru că la noi în oraș, sănătatea este acum prețuită,” a subliniat Harpa.

Asta vrea să facă pentru toți nemțenii, în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean. „Vreau ca, atunci când vor fi nevoiți să treacă pragul spitalului cel mai apropiat de casa lor, să fie încrezători într-un act medical de înaltă calitate.”, spune Daniel Vasilică Harpa.

Astăzi, fiind Ziua Mondială a Sănătății, primarul cu trei mandate la Târgu-Neamț a transmis cadrelor medicale din tot județul Neamț “multă sănătate și putere de muncă, să aduceți în condiții optime liniștea și sănătatea pacienților voștri!”.

O astfel de gândire administrativă, implementată deja cu succes la Târgu-Neamț, merită pusă în practică pentru acordarea de servicii medicale la standarde înalte în toate unitățile spitalicești din acest județ.

Cu o gândire administrativă proactivă și implementată cu succes la Târgu-Neamț, Harpa este pregătit să facă diferența în întregul județ.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate