Orfani de țintă, peste băieții din echipa de zgomot s-a abătut pricazul de când nu mai este Arsene

După cum știe toată lumea, Ionel Arsene, fostul președinte al CJ Neamț și al PSD Neamț, a fost condamnat pentru tentative de fapte de corupție și se află acum în Italia de unde statul italian a refuzat să îl extrădeze, considerând că este ceva în neregulă cu modul în care acesta a fost condamnat în România.

Cariera politică a lui Arsene este de acum istorie, dar o istorie care va pune la grea încercare politicienii care vor veni la putere în Neamț și nu vor reuși nici măcar să se apropie ca realizări de sumele fabuloase atrase la Neamț de Ionel Arsene prin conexiunile lui politice.

După ieșirea lui Ionel Arsene din peisaj, au rămas în urma lui, fără principalul scop al muncii, cei care se specializaseră pe atacuri la adresa sa. Acei indivizi, membri de onoare ai echipei de zgomot din online-ul nemțean, s-au trezit deodată orfani de țintă și dezorientați. Universul lor s-a dat peste cap atât de tare încât încă mai trag muniție inutil spre Arsene, transformând în victime colaterale orice li se pare lor că ar fi urmașii politici ai lui Arsene și nu numai.

La dezorientarea orfanilor de țintă au contribuit din plin și așteptările lor iluzorii. Ei au crezut tot timpul că din cauza lui Arsene sau a faptului că se aflau în conflict cu el nu au acces la resurse, adică la bani nemunciți. Acum, când nu mai este Arsene, mare pricaz s-a abătut asupra acestora căci, ce să vezi, bogăția nu a năvălit peste ei așa cum s-ar fi așteptat, ba din contra li se închid din ce în ce mai multe uși în nas, mai ales de la persoanele care au aflat de dosarul în care este o înregistrare de la un partid politic unde se vorbește despre cum să se dea bani de la niște societăți și instituții actualilor orfani de țintă care erau la vremea înregistrării mari vânători de Arsene. Cum ar spune unul dintre ei ”tic-tac”, timpul trece și la beci e rece, iar oamenii cu conexiuni și surse serioase care înțeleg ce urmează încep să ia distanță de ei ca sa nu fie pe scenă alături de cei cu impresii de lupi feroce când aceștia vor fi dezbrăcați de blănile de oaie în care fac poze acum.

Așadar, pricazu-i mare și va deveni și mai mare când justiția liberă, independentă și corectă va primi undă vedre să dea drumul la treabă sau poate a primit deja OK-ul și cineva a beneficiat de magia legii, transformându-se din martor în denunțător. Cine știe… tic-tac… timpul trece și de mâna lungă a legii nu te poți ascunde nici la Zănești, nici la Dobreni și nici măcar la Bari în Italia. Chiar și acolo tot în fața magistraților ajungi, doar că acolo se judecă doar pe probe, nu pe denunțuri, interceptări sau înregistrări ambientale autorizate corect sau nu, de prin diverse locuri cum ar fi o sală de ședință de partid.

Tic Tac… prospețime cu mai puțin de două calorii…

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate