Ozana, cu 850 kg de gunoi în minus, datorită AICDL Neamț

„Curățăm Ozana împreună!” Pentru că Ozana este un râu, nu un coș de gunoi!

Pentru AICDL Neamț, este al doilea an în care se implică în ecologizarea râului Ozana care străbate orașul Târgu Neamț. Acțiunea face parte din programul #cuapelecurate, inițiat de Mai Mult Verde și Lidl Romania, ca un apel la implicare în prevenirea poluării cu plastic a apelor.

Și pentru că „La pom florile rodesc, la om faptele vorbesc!”, sâmbătă 16 aprilie, începând cu ora 11:00, timp de mai bine de două ore și pe o vreme favorabilă pentru această acțiune, cei aproape 50 de voluntari, echipați corespunzător cu mânuși și saci de plastic, au declarat „război” gunoaielor aruncate la întâmplare sau aduse la vale de apa râului.

⚠ S-au adunat 340 de saci cu deșeuri de plastic, metal, sticlă, cauciuc și chiar deșeuri textile. Mai exact 850kg de deșeuri.

AICDL Neamț aduce mulțumiri tuturor voluntarilor care au participat la acțiunea de curățire a râului Ozana, inclusiv cetățeni ai orașului Târgu Neamț, voluntarilor din Ucraina, CSEI Tg. Neamt, pedagog social domnul Pintilie Costel, împreună cu elevii acestui institut, doamnei Codruta Petronela Bouaru, dar și partenerilor media.

De asemenea, mulțumim pentru imortalizarea întregii acțiuni foto/video📸 Cosmin Diaconita Photographer și Cristi Irimia.

Mulțumim Primăria Târgu-Neamț care s-a implicat în această campanie și firmei SC Rossal SRL pentru colectarea deșeurilor rezultate în urma campaniei de ecologizare.

♻Finalul campaniei a fost marcat de montarea unui panou menit să atragă atenția locuitorilor orașul să nu mai arunce deșeuri decât în locurile special amenajate
🌐Am învățat să înotăm în apă ca peștii, am învățat să zburăm în aer, ca păsările… Rămâne să învățăm cum să trăim pe Pământ ca Oamenii, cu #MaiMultVerde și #cuapelecurate!

comunicat AICDL Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate